Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Θλίψη για τον θάνατο του Βασιλείου Χάιδα που έφυγε σε ηλικία 81 ετών

Πάτρα - Θλίψη για τον θάνατο του Βασιλεί...

Κηδεύτηκε το πρωί σήμερα Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο, στην Λεύκα

Την Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 το πρωί έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Χάιδας του Σπυρίδωνος σε ηλικία 81 ετών, ο οποίος ήταν συνταξιούχος της ΔΕΗ. Ο γνωστός συμπολίτης ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε αδέλφια της οικογένειας Χάιδα που έλκει την καταγωγή της από την Ήπειρο και δη την γραφική περιοχή Προσύλλιο κοντά στα Τζουμέρκα.

Ο εκλιπών που τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με την καρδιά του, εκτός από την δουλειά του στην ΔΕΗ απ’ όπου είχε πάρει σύνταξη το 1995, βοηθούσε πάντα και στην οικογενειακή επιχείρηση των αδελφών Χάιδα, το περίφημο και εκλεκτό ζαχαροπλαστείο Οριεντάλ (με δικό του εργαστήριο ζαχαροπλαστικής) στην οδό Δημητρίου Γούναρη πλησίον της οδού Ιωάννου Βλάχου και της Αθανασίου Διάκου, στην Πάτρα, το οποίο έκλεισε πριν περίπου 7 χρόνια, ωστόσο σήμερα ο ίδιος χώρος έχει νοικιαστεί και λειτουργεί ως ζαχαροπλαστείο και πάλι (το κατάστημα με την επωνυμία Βιενουά).

Ο Βασίλης Χάιδας, ένας ευγενής, δραστήριος και ευχάριστος άνθρωπος ήταν από τα πιο γνώριμα πρόσωπα της περιοχής, γι’ αυτό και σήμερα Τρίτη 19/8 το πρωί στην εξώδειο ακολουθία που εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Μηνά στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο στην περιοχή της Λεύκας, ο ναός ήταν γεμάτος από κόσμο.

Ο κυρ Βασίλης όπως τον ήξεραν οι περισσότεροι, κρατούσε την νυχτερινή βάρδια στο Οριεντάλ και όσοι ξενυχτούσαν ή ξέμεναν από γάλα ή ήθελαν βραδιάτικα να δροσιστούν με μία μπάλα παγωτό ήξεραν πως θα πάνε στο ζαχαροπλαστείο και θα τον βρουν.

Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος με την Γιώτα Χάιδα και απέκτησαν 4 παιδιά, την Μαρία, την Κατερίνα (Κατίνα), τον Σπύρο και την Γεωργία ενώ ευτύχησε να δει όχι μόνο εγγόνια αλλά και δισέγγονο.

Από τα πέντε αδέλφια της οικογένεια Χάιδα εδώ και μερικά χρόνια έχει ήδη φύγει από τη ζωή ο Νίκος Χάιδας. Ιδιαίτερα συγκινημένοι για τον χαμό του αγαπημένου τους αδελφού που ήταν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία, ήταν οι αδελφοί του Κώστας Χάιδας, Διονύσιος Χάιδας και ο μικρότερος ο Γιάννης Χάιδας που ήταν και η «ψυχή» του ζαχαροπλαστείου Οριεντάλ, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειες τους και τα μέλη της οικογένειας του Βασίλη Χάιδα δέχθηκαν τα συλλυπητήρια από τον κόσμο που πήγε σήμερα μέχρι το Β’ Νεκροταφείο στη Λεύκα.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, ο φιλόλογος Άρης Δρουκόπουλος, κ.α.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις