Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κοσμοπλημμύρα και φέτος στην Ι. Μ. Γηροκομείου – Εκατοντάδες πιστοί προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κοσμοπλημμύρα και φέτος στην Ι. Μ...

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Εορτασμού

Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν και φέτος για να προσκυνήσει την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Γηροκομίτισσας στην Ιερά Μονή Γηροκομείου στην Πάτρα. Η προσέλευση των συμπολιτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με την ουρά να φθάνει, κάποιες στιγμές, μέχρι την είσοδο του Μοναστηριού.

Το απόγευμα στις 18.30 θα τελέστηκε Μικρός Εσπερινός της εορτής και παράκληση στη Μεγαλόχαρη Παναγία Γηροκομήτισσα, ενώ εκολούθησε η έξοδος με λιτανευτική πομπή της Θαυματουργής Εικόνας της Γηροκομήτισσας και η τοποθέτησή της στα προπύλαια του Ναού.

Στις 21.00 το βράδυ άρχισε η ιερά αγρυπνία. Κατά τον Μεγάλο Εσπερινό της Εορτής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και ιερουργεί και στη νυκτερινή Θεία.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης, την Παρασκευή, θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Η Θεία Λειτουργία θα τελειώσει στις 10.15 το πρωί.

Το απόγευμα της εορτής στις 19.00 θα τελεστεί ο Εσπερινός, ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο και θα γίνει και Θείο κήρυγμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις