Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Γέννησαν» ένα τέρας και το άφησαν ελεύθερο

«Γέννησαν» ένα τέρας και το άφησαν ελεύθερο

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Πιο καταστροφική πολιτική για τα συμφέροντα των λαών της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιανατολικής Ευρώπης, από αυτή που ασκούν οι ΗΠΑ (συνεπικουρούμενες από τη Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) δεν υπάρχει.

Το βλέπουμε τώρα με τις σφαγές νηπίων από Τζιχαντιστές στο Ιράκ, τη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς στη Γάζα, με την άνοδο των νεοναζί στην εξουσία στην  Ουκρανία, με τις αναταραχές σε Λυβύη, Συρία και Αίγυπτο. Το είδαμε και πριν μερικά χρόνια με τους εμφυλίους πολέμους στα Βαλκάνια και πιθανόν θα…. δούμε κι άλλα.

Η ανόητη, μυωπική προσέγγιση των ΗΠΑ και των συνεταίρων τους (όπου δυστυχώς… «κολαούζος» είναι και η Ελλάδα) έχει αλλάξει οριστικά τις ισσοροπίες στην περιοχή που μακροπρόθεσμα –αν όχι μεσοπρόθεσμα- θα βλάψουν και τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Η άνοδος των ακραίων ισλαμιστών σε όσες χώρες παρενέβησαν για να ανατρέψουν καθεστώτα –χωρίς καμία προσπάθεια να υπερασπιστώ τον Σαντάμ Χουσεϊν, τον Μουαμάρ Καντάφι και τους ομοίους τους- χωρίς κανέναν σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα και κυρίως χωρίς καμία διάθεση εκδημοκρατισμού και δημιουργίας κοινωνιών που σταδιακά θα μπολιάζονταν με τη δυτική κουλτούρα (όπως έρχεται από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, για να μην ξεχνιόμαστε) είναι μια τεράστια απειλή, πολύ μεγαλύτερη από αυτή των προηγούμενων καθεστώτων.

Απειλή αρχικά για τους κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών και στη συνέχεια για τους δυτικούς «απίστους» στους οποίους προφανώς συμπεριλαμβάνονται και οι… «απελευθερωτές» Αμερικανοί και ΝΑΤΟϊκοί.

Το απίστευτο είναι ότι ενώ στο παρελθόν –για την ανατροπή των προηγούμενων καθεστώτων που πάντως είχαν υπό έλεγχο τους εξτρεμιστές ισλαμιστές για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους- έκαναν τεράστιες στρατιωτικές επιχειρήσεις, τώρα δε δείχνουν καμία ιδιαίτερη διάθεση να ενεργοποιηθούν.

Και ας δολοφονούνται άμαχοι, ας σφαγιάζονται μειονότητες, ας γίνονται γενοκτονίες.

Ας δημιουργούνται στρατοί ολόκληροι τρομοκρατών από θρησκευτικές και στρατιωτικές σέκτες που βρίσκονταν για αιώνες εν… υπνώσει!

Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους (μεταξύ των οποίων) και η Ελλάδα θυμίζουν ταινία θρίλερ (και μάλιστα δεύτερης διαλογής) όπου κακοί ή ανόητοι επιστήμονες δημιουργούν τέρατα και μετά αυτά σκορπούν τον τρόμο και τον πανικό.

Στον προκειμένη περίπτωση βέβαια εν δυνάμει θύματα είμαστε όλοι εμείς…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις