Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Στους 41 βαθμούς το θερμόμετρο το Σάββατο-Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος τη νύχτα - Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων φαινομένων απο την ΕΜΥ

Δυτική Ελλάδα: Στους 41 βαθμούς το θερμό...

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού

Mε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέσα στο επόμενο τριήμερο με τον υδράργυρο να φτάνει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα του Σαββάτου από τα Δυτικά και Βόρεια αλλά η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή την Κυριακή. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι άνεμοι οι οποίοι θα φτάσουν στα 8 μποφόρ

Ο πρώτος, ουσιαστικά, καύσωνας του φετινού καλοκαιριού, θα πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία κοντά στα σημερινά επίπεδα των 35 βαθμών Κελσίου.

Την Τετάρτη 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι σταδυτικά θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Από την Πέμπτη και μετά θα ξεκινήσει μια σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 Μποφόρ.

Ξεκινά ο καύσωνας 
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός και την Παρασκευή, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και κατά τόπους του 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, κοντά στους 41 βαθμούς.

Για την Κυριακή λίγες νεφώσεις προβλέπονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Γιατί εξέδωσε έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ;

Εξηγώντας γιατί εκδώθηκε το έκτακτο δελτίο, η Τμηματάρχης Προγνώσεων Επαγρύπνησης της ΕΜΥ Αγγελική Μαρινάκη επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είναι η πρώτη φορά για φέτος που η θερμοκρασία θα κυμανθεί πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου. «Υπάρχει μια διάρκεια του φαινομένου, μια εμμονή για 2-3 μέρες, γι αυτό και βγάλαμε έκτακτο δελτίο» αναφέρει η κ. Μαρινάκη.


Από το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά κυρίως την Κυριακή, ο καιρός θα αλλάξει αισθητά με ενισχυμένους βόρειους ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές και πιθανές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια.
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά σε περιόδους καύσωνα να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα, το τρέξιμο και η βαριά σωματική εργασία. Να προτιμούνται τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς και τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών τροφών. Συχνά χλιαρά ντους, καπέλα και γυαλιά ηλίου συνιστούνται επίσης. Τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις