Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει άμεσα να καταργηθεί!

Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει άμεσα να καταργηθεί!

Του Τάκη Γεωργακόπουλου

Ως απλός ενεργός πολίτης, ας μου επιτραπεί να υποστηρίξω ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, αργά αλλά σταθερά μας βγάζει έξω από τα σπίτια μας, μας δημεύει ουσιαστικά κάθε κομάτι γης που μπορεί να έχουμε κληρονομήσει και μας εκβιάζει με φαιδρά επιχειρήματα για την αναγκαιότητα των φόρων. Εν τέλει απειλεί την ίδια την υπόστασή μας, ατομικά αλλά και συλλογικά, ως κοινωνία.

Ο ΕΝΦΙΑ, δεν αποτελεί ένα απλό οικονομικό, φοροεισπρακτικό μέτρο. Αποτελεί την επικύρωση της παράδοσης της χώρας μας σε ξένια χέρια, αφού η δηλωμένη αδυναμία κάθε πολίτη να πληρώσει την άγρια φορολογία που επιβάλλεται, οδηγεί το σπίτι καθενός, καθώς και κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο όλων μας, σε ανεξέλεγκτους πλειστηριασμούς.

Διαβάζοντας δημοσιεύματα για το άδικο της φορολόγησης και του υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, δεν είδα πουθενά και από κανέναν να αμφισβητείται η φορολόγηση της κατοχής ατομικής ιδιοκτησίας, είτε αυτό είναι σπίτι, είτε είναι χωράφι, είτε άλλο ακίνητο για κάθε χρήση.

Προβάλλω αυτή την άποψη, επειδή θεωρώ ότι είναι ΑΔΙΚΟ και ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ να φορολογείται κάθε πολίτης επειδή κατέχει, είτε από αγορά, είτε από κληρονομιά, ένα σπίτι, ένα χωράφι ή ότι άλλο, αφού αυτό το περιουσιακό του στοιχείο δεν υπόκειται σε συναλλαγή και δεν του αποφέρει κέρδος.

Αλλοίμονο αν μας φορολογούν, επειδή έχουμε ένα σπίτι ή ένα χωράφι. Σε λίγο, θα μας επιβάλλουν και τον ''κεφαλικό φόρο'' που είχε επιβληθεί επί Τουρκοκρατίας!

Που θέλουν δηλαδή να μένουμε; Στο δρόμο ή σε κάποιο αντίσκηνο;

Νομίζω ότι η φορολογική πολιτική του κράτους πρέπει να ειδωθεί με σοβαρότητα και σε καθαρά κοινωνική βάση και να εξαιρεθούν κάθε φορολογίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων, εφόσον αυτά δεν υπόκεινται σε συναλλαγή ή δεν αποφέρουν κέρδη από εμπορική δραστηριότητα. Εκτός κι αν απαγορεύεται τελικά στην Ελλάδα να υπάρχει ατομική ιδιοκτησία..........

Πριν δύο χρόνια, με την μείωση του αφορολόγητου, η πλειοψηφία των Ελλήνων φάνηκε να...πλουτίζει (!) και ταυτόχρονα η φορολόγηση εκτινάχθηκε στα ύψη! Βρέθηκαν όλοι να χρωστάνε στην εφορία με κίνδυνο να κινηθεί σε βάρος τους διαδικασία πλειστηριασμού του σπιτιού τους, εκτός από την δέσμευση των μισθών και των συντάξεων που ήδη κάνει η εφορία.

Τώρα με την νέα εγκληματική ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιό επικίνδυνη και θεωρώ ότι η αντίδραση σε ένα τόσο ζωτικό πρόβλημα, πρέπει να είναι ηΠΛΗΡΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, όταν αυτή δεν υπόκειται σε κάθε είδους συναλλαγή, αλλά χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση ή για καλλιέργεια προσωπικής ενασχόλησης και χρήσης.

Μάλλον έχουμε αργήσει.

Το κίνημα των πλατειών και κάθε άλλου χώρου, με στόχο την άρνηση πληρωμής αλλά και την αμφισβήτηση της φορολόγησης πρέπει και πάλι να φουντώσει και να δείξει στην συγκυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου, πόσο επικίνδυνη είναι για τον τόπο μας!

Κι αυτό το κίνημα περιμένουμε να το προκαλέσουν και να το οργανώσουν ''από τα κάτω'', δυνάμεις της Αριστεράς, οδηγώντας σε δυναμικές διεκδικήσεις τους πολίτες που κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Ευτυχώς, ακόμη δεν έχει επιβληθεί ο ''κεφαλικός φόρος'' από την συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, οπότε μπορούμε να ανασαίνουμε ελεύθερα, αλλά όχι αμέριμνα....

Γιατί μπορεί κάποια στιγμή να χτυπήσει η πόρτα μας και τότε, δεν θα είναι ο....γαλατάς.

ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

γιατρός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις