Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από την εκδημία του Πατρινού χοράρχη και πρωτοψάλτη Ανδρέα Ι. Τσιμάρα

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από την εκδ...

Την Κυριακή 3 Αυγούστου θα τελεστεί μνημόσυνο στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου, με την ευλογία του Μητροπολίτη Πατρών

Σαρανταήμερο μνημόσυνο στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών θα τελεστεί αυτή την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, το πρωί, για τον Πατρινό πρωτοψάλτη και χοράρχη, ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή της εταιρείας «Πορφύρα», Ανδρέα Τσιμάρα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών.

Πέρασαν κιόλας, σχεδόν 40 ημέρες από τότε που ο πρωτοψάλτης στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στην Πάτρα και καθηγητής βυζαντινής μουσικής και συνθέτης Ανδρέας Τσιμάρας «ταξίδεψε» προς το ουράνιο αναλόγιο, σκορπίζοντας την θλίψη στην οικογένεια του αλλά και στο Πατρινό κοινό που γνώριζε και εκτιμούσε την προσωπικότητα και το καλλιτεχνικό έργο και προσφορά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40ήμερο μνημόσυνο θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Αυγούστου στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών, με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Η εξώδιος ακολουθία είχε ψαλεί στις 27 Ιουνίου 2014 το πρωί μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου παρουσία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και πολλών ακόμη ιερέων όπως ο προιστάμενος του ναού του Αγίου Ανδρέου, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης.

Όπως είχε αναφέρει τότε ο κ.κ. Χρυσόστομος που είχε συνεργαστεί με τον εκλιπόντα στο πλαίσιο της εορταστικής ενότητας εκδηλώσεων των Πρωτοκλητείων, ο Ανδρέας Τσιμάρας υπήρξε ένας σημαντικός γνώστης της Βυζαντινής μουσικής παράδοσης και της εκκλησιαστικής μουσικής, καλλίφωνος, συνεργάσιμος, με μεγάλη προσφορά στα μουσικά και πολιτιστικά πράγματα της πόλης της Πάτρας.

Ο Ανδρέας Τσιμάρας ήταν παντρεμένος με την συμπολίτισσα ιατρό – πνευμονολόγο Ασημίνα Τσιμάρα – Ζαννιά (μάλιστα τους είχε παντρέψει η αγαπητή συνάδελφος δημοσιογράφος Έφη Τσιμάρα). Με τον Βυζαντινό Χορό της «Πορφύρας» είχε συνεχές έργο και λαμπρές συνεργασίες όπως με τους γνωστούς ερμηνευτές Μανώλη Μητσιά και Πέτρο Γαιτάνο, τον ηθοποιό και αφηγητή Γρηγόρη Βαλτινό, κ.α.

Η «Πορφύρα» συμπληρώνει φέτος τα 10 της χρόνια.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις