Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε με στοιχεία γνωστού σκηνοθέτη ο οποίος έπαθε σοκ όταν το έμαθε

Ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε με στοιχεία γνωσ...

Τι ήτανα αυτό που τον πρόδωσε

Πρόσβαση σε στοιχεία τηλεοπτικού σκηνοθέτη και της συζύγου του είχε βρει ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης ο οποίος μαζί με την Πόλα Ρούπα ζούσαν επί πολλούς μήνες στη σκιά του ζευγαριού. Τι τον πρόδωσε από την επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του.

Σοκαρισμένος παρουσιάστηκε γνωστός τηλεοπτικός σκηνοθέτης, ο οποίος πληροφορήθηκε ότι ο Νίκος Μαζιώτης είχε βρει πρόσβαση σε προσωπικά του στοιχεία και κυκλοφορούσε ως κλώνος του, έχοντας τη δυνατότητα να βγάζει ακόμα και πιστωτικές κάρτες.


Τα δύο ζευγάρια ζούσαν σε απόσταση λίγων οικοδομικών τετραγώνων στο Μαρούσι και οι Μαζιώτης-Ρούπα είχαν καταφέρει να έχουν στα χέρια τους ακόμα και στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας. Έτσι, οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επεκταθεί και στον τραπεζικό τομέα αναζητώντας και το παραμικρό στοιχείο για ύποπτες συναλλαγές.
Το ζευγάρι των τρομοκρατών κυκλοφορούσε συνεχώς με τα ίδια ρούχα και αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που πρόδωσε τον Νίκο Μαζιώτη.

Η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά ήταν σύμφωνα με το “Εθνος της Κυριακής” ένα από τα στοιχεία που οδήγησε την αστυνομία στη σύλληψη του. Το προφίλ του τρομοκράτη αναφέρει πως πρόκειται για έναν "ιδιαίτερα έξυπνο άνθρωπο, με αυστηρή πειθαρχία, προσήλωση στους στόχους του, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια και έχει επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά”. Η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά τον πρόδωσε, καθώς φορούσε ίδια ρούχα και παπούτσια με την μέρα που συνελήφθη και σε άλλες εμφανίσεις του που τον είχαν “πετύχει” οι κάμερες ασφαλείας.

 

Παρά τα υπερβολικά μέτρα προφύλαξης για την αποφυγή εντοπισμού έρχονται σε καθαρή αντίθεση με την εμμονή του στην ίδια αμφίεση και κυρίως με την κακής ποιότητας περούκα, τα ίδια άσπρα παπούτσια και το ίδιο σορτς. Ολα αυτά ταυτοποιούνται ιδιαίτερα έυκολα.

 

Επίσης, σημειώνεται ότι ο συλληφθείς πρόσεχε τις κινήσεις του και φρόντιζε και την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν χρησιμοποιούσε κινητά ή σταθερά τηλέφωνα, έκανε προκαθορισμένα ραντεβού χωρίς ενδιάμεσους και κρυβόταν μέσα στην ανωνυμία του πλήθους.

 

Μάλιστα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη τονίζει στην εφημερίδα «Κοιτούσε ακόμα και τις αντανακλάσεις στις βιτρίνες των καταστημάτων για να δει αν τον ακολουθεί κανείς αλλά και για να φυλάει τα νώτα του».

 

Αλλωστε, δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι επί ενάμισι χρόνο ζούσε στο Μαρούσι με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό. Δεν είχε ξεφύγει ποτέ από το αυστηρό προφίλ του οικογενειάρχη που είχε καλλιεργήσει.

 

 

Είχε αντιληφθεί τους αστυνομικούς όταν μπήκε στο μαγαζί με τα είδη κάμπινγκ και γι' αυτό το λόγο μπήκε μέσα στο κατάστημα.

 

Όσον αφορά την ημέρα της σύλληψης φέρεται να άλλαξε συρμό την ώρα που κατέβαινε στο κέντρο της Αθήνας. Επιβιβάστηκε στην Νερατζιώτισσα και όταν έφθασε στην Ομόνοια κατέβηκε και πήρε το επόμενο τρένο για το Μοναστηράκι ώστε να σιγουρευθεί ότι δεν τον ακολουθεί κανείς.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. Σε εκείνο το σημείο τον αντιλήφθηκε η 25χρονη της Αντιτρομοκρατικής και τον ακολούθησε μέχρι το Μοναστηράκι.

 

Από τις αρχές εκτιμούν ότι στο μαγαζί με τα είδη κάμπινγκ δεν πήγε, τελικά, για να αγοράσει κάτι, αλλά για να διαπιστώσει εάν τον παρακολουθούν. Μάλιστα, όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, τους αντιλήφθηκε άμεσα από ένα μικρό κομμάτι καθρέφτη που υπήρχε μέσα στο μαγαζί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις