Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Γυναίκα που υπηρετεί σε πλήρωμα ασθενοφόρου δικαιώνεται από τον Συνήγορο του Πολίτη - ΔΕΙΤΕ γιατί

Δυτική Ελλάδα: Γυναίκα που υπηρετεί σε π...

Διάκριση λόγω φύλου στην καταβολή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Γυναίκα υπάλληλος (κλάδου Πληρώματος Ασθενοφόρου, κατηγορίας ΔΕ) η οποία εργαζόταν σε νοσοκομείο, διαμαρτυρήθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη επειδή ήταν η μόνη από τους άνδρες συναδέλφους της οδηγούς που δεν ελάμβανε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, παρ’ όλο που ασκούσε ακριβώς το ίδια καθήκοντα με εκείνους.

Όπως αναφέρεται στην Σύνοψη Διαμεσολάβησης της Συνηγόρου του Πολίτη Καλλιόπης Σπανού "η αναφερόμενη είχε υποβάλει σχετικό ερώτημα στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν χωρίς όμως να έχει λάβει απάντηση.

Αφού διερεύνησε την υπόθεση, ο Συνήγορος επισήμανε στην αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου ότι η υπάλληλος παρείχε ίσης αξίας εργασία με τους συναδέλφους της και επομένως δικαιούται ίση αμοιβή με αυτούς, οπότε το μηναίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας πρέπει να καταβάλλεται και σε εκείνη. Μετά την παρέμβαση της Αρχής το νοσοκομείο κατέβαλε στην εργαζόμενη το επίδομα με αναδρομική ισχύ".

Πρόκειται για υπάλληλο που υπηρετεί σε Νοσοκομείο της διοικητικής επικράτειας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που εδρεύει στην Πάτρα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr, η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη έγινε τόσο προς την διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και προς την 6η ΥΠΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις