Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας

Πάτρα:Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση π...

Έργο ανάδειξης του δυναμικού της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και της εφαρμογής νέων τεχνολογιών προς όφελος της ανάπτυξης Διακρατική διάσταση

Δυναμικά συνεχίζεται η υλοποίηση του έργου «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Προσαρμοσμένο  στις Ανάγκες της Αγοράς Εργασίας της Πάτρας» με στρατηγικό στόχο την ενεργοποίηση και την κινητοποίηση των τοπικών φορέων για την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους και νέους επιστήμονες (μηχανικούς) (συνολικά 80 άτομα).

Για τις ανάγκες του σχεδίου έχει συσταθεί Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ) με την επωνυμία «ΤΟΠΣΑ ΠΑΤΡΑΣ», με Συντονιστή την «Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας – ΑΔΕΠ ΑΕ» και τους ακόλουθους εταίρους:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΟΔΗΠ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΚΕΚ «Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΣΙΑ ΕΠΕ» (PRACTICA ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)

EUROTEAM ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Α.Ε. (EUROTEAM ΚΕΚ A.E.)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

DATA RESEARCH AND CONSULTING – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Έμφαση δίνεται στην ανάδειξη της δυναμικής της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω δράσεων διακρατικής διάστασης. Είναι γεγονός, ότι το έργο είναι από τα ελάχιστα εγκεκριμένα σχέδια ΤΟΠΣΑ της Δυτικής Ελλάδας που διαθέτουν διακρατικό εταίρο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και αναφορικά με τη Δράση Δικτύωσης, το σχέδιο περιλαμβάνει διακρατική διάσταση, με εταίρο το δίκτυο «ALDA: Association of Local Democracy Agencies», όπου η Πάτρα είναι μέλος και πόλη-πυρήνας για την Ελλάδα.

Κύριος ρόλος του ALDA είναι η καταγραφή καλών πρακτικών κοινωνικής οικονομίας στην Ιταλία, μια χώρα πρωτοπόρο στο αντικείμενο αυτό.

Πρόσφατα υλοποιήθηκε μελέτη περίπτωσης (study-visit) στην πόλη Vicenza (15.7.2014, Ιταλία), όπου εκπρόσωποι των φορέων-μελών της ΑΣ «ΤΟΠΣΑ ΠΑΤΡΑΣ» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για πετυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις και να επισκεφτούν τους χώρους οργάνωσης των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων τους. Η ανταλλαγή πληροφοριών και οι διευκρινιστικές ερωτήσεις χαρακτήρισαν τις εργασίες. Το ενδιαφέρον ήταν έντονο και πολύ θετικό το κλίμα συνεργασίας. Ο Αντιπρόεδρος του ALDA κ.Perelli καθώς και ο κ.Gregoretti μέλος του ΔΣ του φορέα, παρακολούθησαν όλες τις εργασίες. Τονίστηκε από το ALDA η σημασία που δίνουν στην Πάτρα, θεωρώντας την πόλη μας αξιόπιστο εταίρο σε σειρά πετυχημένων δράσεων προς όφελος της συμμετοχικότητας πολιτών και της συνέργειας. Η σύνταξη του σχετικού οδηγού καλών πρακτικών κοινωνικής οικονομίας είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να παρουσιαστεί στο διακρατικό συνέδριο λήξης του έργου της ΑΣ ΤΟΠΣΑ ΠΑΤΡΑΣ το Δεκέμβριο 2014 στην Πάτρα.

Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη η συμβουλευτική των ωφελουμένων του σχεδίου δράσης και σχεδιάζονται θεματικά εργαστήρια και σεμινάρια ευαισθητοποίησης που προβλέπεται να υλοποιηθούν το φθινόπωρο.

(Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με: ΑΔΕΠ ΑΕ – Συντονιστής φορέας – Χρύσα Γεραγά - Προϊσταμένη Τμ.Προγραμματισμού & Δικτύωσης – τηλ: 2610-361743 / email: [email protected] / www.adep.gr).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις