Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανατολική Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός προωθείται προς το Λουχάνσκ

Ανατολική Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός...

Έδαφος στην ανατολική Ουκρανία, και ειδικότερα στο Λουχάνσκ, φέρονται να κερδίζουν διαρκώς οι δυνάμεις του Πέτρο Ποροσένκο

Έδαφος στην ανατολική Ουκρανία, και ειδικότερα στο Λουχάνσκ, φέρονται να κερδίζουν διαρκώς οι δυνάμεις του Πέτρο Ποροσένκο. Από τη δημαρχία του Λουχάνσκ διευκρινίσθηκε το πρωί πως τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι δεκατέσσερις τραυματίσθηκαν σε ανταλλαγές πυρών κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ αυτονομιστές ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν τρία ουκρανικά μαχητικά. 

"Το γενικό επιτελείο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης ανέφερε στον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο πως οι ουκρανοί στρατιωτικοί έφθασαν, έπειτα από μάχες, στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ", ανακοίνωσε η προεδρία στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας.

Το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ, το οποίο έχει υποστεί ζημιές και είναι κλειστό εδώ και πολλές εβδομάδες, ελέγχεται από τους πιστούς στην κυβέρνηση του Κιέβου, όμως έχει καταστεί ουσιαστικά απροσπέλαστο λόγω της παρουσίας γύρω του αυτονομιστικών δυνάμεων. Παρουσιαζόταν ως ένα από τα σημαντικά σημεία άμυνας των ανταρτών στο δρόμο προς το Λουχάνσκ.

Το βράδυ της Κυριακής, ο "υπουργός Άμυνας" των ανταρτών Ιγκόρ Στρέλκοφ δήλωσε προς το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti πως "σφοδρές μάχες" διεξάγονται στη περιφέρεια του Λουχάνσκ όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν, όπως είπε, αναπτύξει δεκάδες άρματα μάχης.

Οι μάχες συνεχίζονταν σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της αυτοανακηρυχθείσας "Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ", στα χωριά Μεταλίστ (βόρεια), Ολεξαντρίβκα (δυτικά), Γκεοργκίιβκα και Ρασκόσνα (νοτιοδυτικά), καθώς και στο αεροδρόμιο (νότια), γεγονός που δείχνει πως οι δυνάμεις του Κιέβου πραγματοποιούν έναν ελιγμό περικύκλωσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αυτονομιστικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε φάλαγγες του ουκρανικού στρατού στην πλευρά του αεροδρομίου της Γκεοργκίιβκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις