Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τα sms που "καίνε" τον Κασιδιάρη

Τα sms που "καίνε" τον Κασιδιάρη

Είχε καθοδηγητικό ρόλο σε επεισόδια κατά μεταναστών

Σημαντικά στοιχεία σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη προκύπτουν και στην υπόθεση του πογκρόμ που στήθηκε κατά μεταναστών μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω υπόθεση δεν είχε ενταχθεί αρχικά στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και ο εν λόγω φάκελος άνοιξε μετά από παρέμβαση των δικηγόρων της Πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος.

Οι δικηγόροι κατέθεσαν τον περασμένο Μάιο στις αρχές πλήθος στοιχείων για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νεοναζισιτκής οργάνωσης και ηγετικών στελεχών της, μεταξύ αυτών και του Κασιδιάρη, στο «ξεχασμένο» πογκρόμ.

 

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» μηνύματα στο κινητό του Κασιδιάρη δείχνουν πως ο ίδιος γνώριζε και μάλιστα είχε καθοδηγητικό ρόλο στα επεισόδια. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία ο Ηλίας Κασιδιάρης στις 12 Μαϊου του 2011, δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Καντάρη, έλαβε τα τρία μηνύματα στο κινητό του:

 

  • «Στο νοσοκομείο αριστεροί και ένας ξένος σφαγμένος από Έλληνα στα Πατήσια» / ώρα 14:11

  • «Ηλία να σου πω τελικά τι είπατε στα γραφεία θα πάμε σήμερα κάτω;» / ώρα 14:38

  • Η απάντηση από τον Κασιδιάρη στις 14:48: «Γαμ... τους»

 

Τα μηνύματα αναφέρονται στο πογκρόμ που είχε στηθεί μετά τη δολοφονία του Καντάρη, ενώ υπενθυμίζεται πως ένας αλλοδαπός, ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν από το Μπανγκλαντές, είχε δολοφονηθεί στην οδό στρατηγού Καλλάρη στα Πατήσια στις 12 Μαϊου.

 

Σε φωτογραφίες και βίντεο από τα τότε επεισόδια εμφανίζονται βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης, προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι, να συμμετέχουν με καθοδηγητικό ρόλο. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, ως «ηγετικά στελέχη του πογκρόμ» εμφανίζονται οι: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ευστάθιος Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αποσπάσματα της οποία δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ρόλο καθοδηγητή, καθώς κατηύθυνε τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πλήθους που κινήθηκε από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου προς την Αθηνάς. Σε άλλη φωτογραφία ο Κασιδιάρης εμφανίζεται να δίνει οδηγίες σε μπλοκ της Χρυσής Αυγής από όπου βγήκε ομάδα νεαρών και ξυλοκόπησε νεαρό μετανάστη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις