Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απέκλεισε διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Απέκλεισε διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ...

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και μηνύματα στο εσωτερικό

Επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ έστρεψε το βλέμμα του και στο εσωτερικό του Κινήματος, και τοποθετήθηκε σχετικά με το αίτημα για διεξαγωγή συνεδρίου.

«Η ταυτόχρονη διεξαγωγή ενός συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και ενός συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης θα δημιουργούσε την απόλυτη σύγχυση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ενώ απηύθυνε προσκλητήριο αυτό-οργάνωσης στους πολίτες που βρίσκονται στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον κορμό της κεντροαριστεράς, στην οποία μετέχουν και -μικρότερες- δυνάμεις από την ανανεωτική αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπηθεί στην υπό σύσταση Εθνική Επιτροπή Διαλόγου, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι άλλων φορέων και σημαντικές προσωπικότητες του χώρου.

Το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, έκανε συνέδριο το 2012 και πήρε τις αποφάσεις του, ενώ τώρα «απευθυνόμαστε σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να ανταποκριθούν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς της ειλικρίνειας και της ευθύνης».

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε την Κεντρική Επιτροπή να κινηθεί με εξωστρέφεια και καθαρότητα και να στείλει το μήνυμα που περιμένει ο κόσμος, «ένα μήνυμα απλό και καθαρό».

«Αν στόχος μας είναι η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ πριν από την κρίση, ματαιοπονούμε», τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως «αν στόχος είναι η συμπαράταξη όλων των δυνάμεων που εντάσσονται στην κεντροαριστερά μετά την κρίση, τότε ανταποκρινόμαστε στο κριτήριο της ειλικρίνειας και της αλήθειας, απέναντι στον λαϊκισμό».

Χαιρέτησε ταυτόχρονα την κίνηση του κ. Κουβέλη να στείλει επιστολή για την έναρξη διαλόγου για την κεντροαριστερά, που, πάντως, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι μια πάγια πρόταση του Κινήματος.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι προχωράμε στο συνέδριο με το Κίνημα ενισχυμένο και ζωντανό, με σεβασμό στην ιστορία του, στο όνομα, στα εμβλήματα και στην οργάνωσή του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για όλα, ακόμα και για τα χρέη, ανεξάρτητα από το πότε και πως δημιουργήθηκαν.

«Δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο»

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τις εξελίξεις με την τρόικα, ενώ έκανε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Όπως είπε, «βγαίνουμε από την κρίση και το μνημόνιο, αλλάζει η σχέση μας με την τρόικα, πιάνουν τόπο οι θυσίες». Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε την ανάγκη να σταματήσει η εικόνα μιας τρόικας που παραμένει επί μέρες στην Ελλάδα.

«Όχι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, όχι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, όχι δεν θα υπάρξει ξανά τρόικα», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται το δικό της σχέδιο ανάκαμψης.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Αρκετές αναφορές έκανε και στα όσα συνέβησαν με αφορμή τη «μικρή ΔΕΗ», και τόνισε πως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή είναι ριζικά διαφορετικό χάρη στις προσπάθειες της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το ζήτημα «μετατράπηκε σε επιχείρηση εγκλωβισμού των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μοχλό για τη συγκρότηση του καταφανώς ετερόκλητου μετώπου από το ΚΚΕ μέχρι την Χρυσή Αυγή».

«Κάποιοι δεν έχουν κανέναν δισταγμό, διεκδικούν χωρίς αρχές και εγγυήσεις προς τον λαό την εξουσία, που νομίζουν ότι μπορεί να συνιστά αυτοσκοπό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προσήλθε χτες στον κοινοβουλευτικό διάλογο.

«Το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, η δημοκρατική παράταξη άντεξε και ο διάλογος για την κεντροαριστερά, την ανασυγκρότηση της παράταξης άνοιξε» τόνισε, και προσέθεσε ότι το εκλογικό ποσοστό ούτε επαρκές ούτε ικανοποιητικό είναι, αλλά είναι ποσοστό ανάγκης, το οποίο όμως «δεν είναι ευκαταφρόνητο, γιατί διαφύλαξε την προοδευτική σταθερότητα που θέλαμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις