Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης σε Κορφές και Τριπόταμα για τους πεσόντες κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο

Τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης σε Κορφές κα...

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 13 και 19 Ιουλίου 2014

Ο Δήμος Καλαβρύτων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που συμπληρώνονται στις 20 Ιουλίου 2014, δίνοντας το μήνυμα ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την βιώσιμη και οριστική λύση του Κυπριακού ζητήματος, διοργανώνει, αυτή την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 στις Κορφές και το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 στα Τριπόταμα, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον καταδρομέα Δεκανέα Σωτήριο Τζουρά από τις Κορφές Καλαβρύτων και τον Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο από τα Τριπόταμα Καλαβρύτων, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι, πριν από σαράντα χρόνια στην Κύπρο, κατά την τουρκική εισβολή του Αττίλα.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαβρύτων, «Σας προσκαλούμε όλους, να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εκδηλώσεις μνήμης, αυτές».

Επίσης τον επόμενο μήνα, Αύγουστο, θα γίνει ειδική εκδήλωση στα Καλάβρυτα, για όλους τους Καλαβρυτινούς που υπηρέτησαν και πολέμησαν στην Κύπρο, με τη συνεργασία του συμπολίτη της περιοχής, Στρατηγού ε.α. από τα Κρινόφυτα και αγωνισθέντα στην Κύπρο Δημητρίου Κούκουρα, για την οποία θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση.

*Οι εκδηλώσεις στις Κορφές και Τριπόταμα γίνονται σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων ν. Αχαίας και τον Σύνδεσμο Αχαίας Κύπρου "Αχαιών Ακτή".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις