Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νεοναζί επιτίθενται σε Κινέζο στο μετρό της Βαρκελώνης ΒΙΝΤΕΟ

Νεοναζί επιτίθενται σε Κινέζο στο μετρό ...

Συλλήψεις από την Αστυνομία

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για ρατσιστική επίθεση στο μετρό της Βαρκελώνης προχώρησε τη Δευτέρα η ισπανική αστυνομία.
Είχε προηγηθεί την Κυριακή η ανάρτηση βίντεο στο Youtube με τίτλο «Χτυπώντας έναν Κινέζο» στο οποίο εμφανιζόταν ένας ξανθός νεαρός αρχικά να συνομιλεί σε έντονο ύφος με έναν νεαρό με κινεζικά χαρακτηριστικά προτού να αρχίσει να τον χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο.
Το βίντεο είχε δημοσιευθεί και σε λογαριασμό στο Twitter με τίτλο «Πάντα πατριώτης, λευκή Ευρώπη» στον οποίο είχαν δημοσιευθεί νεοναζιστικό περιεχόμενο αλλά τώρα εμφανίζεται να έχει «κατέβει».
Το Μογγολικής καταγωγής θύμα στη συνέχεια σηκώνεται για να απαντήσει στην επίθεση προτού τους δύο άνδρες χωρίσουν άλλοι επιβάτες και το θύμα πεταχτεί έξω από το βαγόνι.
Ο άνδρας που δέχθηκε την επίθεση στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση και η αστυνομία γρήγορα εντόπισε τον φερόμενο ως δράστη.Το δημαρχείο της Βαρκελώνης ανέφερε ότι «καταδικάζει πλήρως την επίθεση». «Επισημαίνουμε ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές στην πόλη μας», υπογραμμίζει.

Η οργάνωση SOS Ρατσισμός κατήγγειλε επίσης την επίθεση κάνοντας εκ νέου έκκληση να υιοθετηθούν «αντιρατσιστικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν την ισότητα και την κοινή ζωή».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, «αυτού του είδους οι επιθέσεις και οι μεταγενέστερες ενέργειες, όπως η ανάρτηση ενός βίντεο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, είναι μια ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ύπαρξης ενός βίαιου ρατσισμού στην κοινωνία μας και του επιπέδου που αυτός εκλαμβάνεται ως φυσιολογικός».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις