Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε δέκα χρόνια μετά η δίκη για το σκάνδαλο των γραμματοσήμων στη ΔΕΥΑΠ - Ένας ή περισσότεροι στην υπεξαίρεση των 400.000 ευρώ;

Πάτρα: Ξεκίνησε δέκα χρόνια μετά η δίκη ...

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια από την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης στη ΔΕΥΑΠ για να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες Πέμπτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται πρώην υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ, που φαίνεται ότι προσκόμιζε αποδείξεις στην υπηρεσία του για αγορά γραμματοσήμων που είχαν γίνει και οι οποίες ήταν πολύ μεγαλύτερες των πραγματικών αναγκών της.

Όπως αναφέρει η Πελοπόννησος, ο κατηγορούμενος στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι οι αποδείξεις που προσκόμιζε έχουν πλαστογραφηθεί και δεν αναγράφουν τα ποσά που έπαιρνε , αλλά πολλαπλάσια.

Το ερώτημα που απασχολεί το δικαστήριο είναι αν στην υπόθεση εμπλέκεται μόνο ο κλητήρας της δημοτικής επιχείρησης.

Όπως φαίνεται, δεν έγινε έλεγχος στο εσωτερικό των ΕΛΤΑ καθώς τα μπλοκ των γραμματοσήμων ήταν χρεωμένα σε διάφορους υπαλλήλους.

Στο ακροατήριο κατέθεσε ο υπάλληλος που συνέταξε το σχετικό πόρισμα ο οποίος παραδέχτηκε τη συγκεκριμένη πλημμέλεια και την απέδωσε στην απειρία του όταν διεξήγαγε την έρευνα.

Ο μάρτυρας υποστήριξε επίσης ότι ο κατηγορούμενος έχει άμεση εμπλοκή, καθώς γνώριζε να συντάσσει αποδείξεις και είχε καταφέρει κερδίζοντας την εμπιστοσύνη υπαλλήλων των ΕΛΤΑ , να προσκομίζει αποδείξεις για αγορές γραμματοσήμων που φέρονταν ότι είχαν γίνει.

Συνολικά εντοπίστηκαν 194 αποδείξεις από το 2001 έως το 2004.

Κατά την εισαγγελέα της έδρας εκείνο που διαφάνηκε ήταν ότι υπήρχαν μαύρες τρύπες στο σύστημα ελέγχου των ΕΛΤΑ αλλά και της ΔΕΥΑΠ.

Όπως υποστηρίζει ο Βασίλης Καπερνάρος, συνήγορος του κατηγορουμένου , μιλώντας στην Πελοπόννησο, "στη δικογραφία υπάρχουν πολλές ελλείψεις" καθώς όπως αναφέρει "για τους άλλους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΠ δεν έγινε έρευνα ή για τους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ την έρευνα έκανε υπάλληλος των ΕΛΤΑ. Είναι μερικά πράγματα που προκαλούν θλιβερή θυμηδία. Είναι κακό η δικαιοσύνη να μην κάνει σωστά τη δουλειά της εκεί που πρέπει. Πρόκειται για ομάδα ανθρώπων που ενθυλάκωσε το ποσό των 400.000 ευρώ για γραμματόσημα. Ξόδευαν 5.000 ευρώ για  γραμματόσημα σε τρεις ημέρες, σε περιόδους όπου η ΔΕΥΑΠ δεν είχε ανάγκη γραμματοσήμων", κατέληξε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις