Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τρίτη στη Φιλοθέη η Στεργίου

Τρίτη στη Φιλοθέη η Στεργίου

Με άλμα στα 1.88μ.

Το 15ο Γκαλά Γυναικών έγινε σήμερα στη Φιλοθέη στο Στέλιος Κυριακίδης, με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελληνίδων αθλητριών και σπουδαίων ξένων. Η Ολγα Κουτσερένκο επιβεβαίωσε τη φήμη της και με άλμα στα 6,60 μ. στο μήκος σημείωσε μια από τις καλύτερες επιδόσεις που, έχουν σημειωθεί φέτος στην Ευρώπη. Η Ρωσίδα είχε τέσσερα άλματα πάνω από τα 6,50 μ. και έδειξε σε ανταγωνιστική κατάσταση ενόψει της Ζυρίχης.

Το μίτινγκ ξεκίνησε με τα 100 μ. εμπ. με την Ελισσάβετ Πεσιρίδου να πραγματοποιεί πολύ καλή κούρσα. Η 22χρονη αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 13.55 (-0,20) και βελτίωσε το 13.59,το οποίο είχε από πέρυσι. Παράλληλα έγινε η 11η αθλήτρια όλων των εποχών στο αγώνισμα και έφτασε ακόμη πιο κοντά στο όριο συμμετοχής στη διοργάνωσης της Ζυρίχης, που είναι 13.38. Νικήτρια του αγώνα με 13.42 η Ρωσίδα Νίνα Αργκούνοβα.

"Μέχρι τα μισά της κούρσας πήγαινα πολύ καλά. Ενιωθα την κούρσα πολύ σωστά. Δυστυχώς χτύπησα με την Αραχωβίτη, που έτρεχε στον δίπλα διάδρομο κι από εκεί και πέρα χάθηκα", είπε η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, που θα κάνει την επόμενη κούρσα της την Κυριακή στα Χανιά 2014.Η άτυχη της κούρσας ήταν η Δήμητρα Αραχωβίτη, που μετά το χτύπημα με την Πεσιρίδου δεν κατάφερε να τερματίσει.

Το 15ο Γκαλά Γυναικών ήταν αφιερωμένο στον κοινωνικό φορέα "Εστία" και γι' αυτό στη διάρκεια των αγώνων έγινε συμβολική κούρσα 60 μ., την εκκίνηση της οποίας έδωσε ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης και η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου.

Στο ύψος των γυναικών η Οξάνα Οκούνεβα (Ουκρανία) ήταν νικήτρια με 1,95 μ. και καλές αλλά αποτυχημένες προσπάθειες στα 1,97 μέτρα. Η αθλήτρια από την Ουκρανία σημείωσε την πέμπτη επίδοση στον κόσμο και έχρησε τον εαυτό της φαβορί για μια καλή εμφάνιση στη Ζυρίχη.

Η Τόνια Στεργίου ολοκλήρωσε τον αγώνα της στο 1,88 μ., επίδοση που είναι φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Γιώργου Παπανδρεόπουλου, που κατέλαβε την τρίτη θέση,  στη συνέχεια απέτυχε στα 1,92μ., εκεί όπου είχε καλή την πρώτη προσπάθεια.

"Είμαι σε καλή κατάσταση, αυτό που χρειάζομαι είναι άλματα. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στις 8 Ιουνίου στο Χένγκελο. Από τα μέσα Ιουνίου πιστεύω πως θα βρίσκομαι στην κατάτασταση που θα θέλω", είπε η Στεργίου. Δεύτερη με 1,92μ. ήταν η Ιρίνα Χερασένκο (Ουκρανία), ενώ η Κατερίνα Κυριακοπούλου της Παναχαϊκής είχε άλμα στα 1.75μ.

Η Γωγώ Κοκλώνη πραγματοποίησε την γρηγορότερη κούρσα της καριέρας της στο στάδιο Στέλιος Κυριακίδης, καθώς τερμάτισε σε 11.53, κάνοντας πολύ δυνατά το πρώτο μισό της κούρσας, Η αθλήτρια της ΑΕΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση και έδειξε πως φέτος μπορεί να τρέξει σε υψηλό επίπεδο. Νικήτρια της κούρσας ήταν η Νατάλια Πόχρεμπνιακ με 11.32 και δεύτερη η Μαρία Μπελιμπασάκη με 11.49. Η σπρίντερ από την Κρήτη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στα Παπαφλέσσεια στα 200 μ. με στόχο να κάνει από νωρίς μια κούρσα στο όριο (23.65).

"Ηταν πολύ καλή κούρσα στα πρώτα της μέτρα. Εκανα τον καλύτερο χρόνο της καριέρας μου στο Γκαλά. Θα τρέξω στην Καλαμάτα με στόχο να διεκδικήσω μια θέση στην ομάδα για το Πρωτάθλημα Ομάδων", είπε η Κοκλώνη, ενώ από την πλευρά της η Μπελιμπασάκη δήλωσε: "Ηθελα να ξεκινήσω καλά τη χρονιά, προκειμένου να τρέξω ακόμη καλύτερα στα 200 μέτρα".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports