Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Λεηλάτησαν ξανά, αρχαίο νεκροταφείο

Ηλεία: Λεηλάτησαν ξανά, αρχαίο νεκροταφείο

Γνώστες του χώρου και της αξίας των ευρημάτων, οι δράστες

Οργανωμένη σπείρα αρχαιοκαπήλων χτύπησε για δεύτερη φορά τους τάφους στο Μυκηναϊκό νεκροταφείο που βρίσκεται στην περιοχή Δάφνη του δήμου Ήλιδας και ανέσκψαν δυο από αυτούς χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Παραμένει άγνωστο πότε έγινε η λαθρανασκαφή.


Οι αρχαιολόγοι της Ζ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων από την Αρχαία Ολυμπία και οι άνδρες της τοπικής Αστυνομίας που ενημερώθηκαν από τους φύλακες της Αρχαίας Ήλιδας, δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν αν οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν αρχαιολογικά ευρήματα και συνεχίζουν τις έρευνες. Ωστόσο, η νέα λεηλασία τους προκαλεί ανησυχία, καθώς φαίνεται ότι την διέπραξαν άτομα που γνωρίζουν ότι μπορεί να ανακαλύψουν ευρήματα μεγάλης αξίας και να τα πουλήσουν σε αρχαιοκάπηλους. 

Λαθρανασκαφή στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο είχε εντοπιστεί και στις αρχές Απριλίου, όταν άγνωστοι ανέσκαψαν έναν θαλαμωτό Μυκηναϊκό τάφο που είχε συληθεί κατά την αρχαιότητα αλλά είχαν παραμείνει στο εσωτερικό αξιόλογα ευρήματα της Μυκηναϊκής εποχής, κυρίως υπολειμματικά κεραμικά. Το συγκεκριμένο νεκροταφείο, στο ψηλότερο σημείο της πλαγιάς στην θέση «Λακκαθέλα», περιλαμβάνει δώδεκα θαλαμωτούς τάφους που ανήκουν στην ΥΕ ΙΙΙ περίοδο 1400 π.Χ.- 1060/40 π.Χ. και ήταν ασύλητοι όταν εντοπίστηκαν με πλούσια ευρήματα σε κεραμική, οπλισμό και κοσμήματα από ημιπολύτιμους λίθους και υαλόμαζα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις