Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κουβέλης: Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ

Κουβέλης: Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα...

Προανήγγειλε πρωτοβουλίες μετά τις εκλογές

Πρωτοβουλίες, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, θα πάρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προς την κατεύθυνση της συγκρότησης του τρίτου πολιτικού πόλου της Κεντροαριστεράς, με προοδευτικό περιεχόμενο και πρόσημο, όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Η Κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική στην πολιτική της έκφραση ή δεν θα υπάρχει. Ούτε μπορεί να είναι παρακολούθημα ούτε προσάρτημα της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής" δήλωσε ο κ. Κουβέλης και όσον αφορά τις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: "Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε διαφωνίες και αντιθέσεις για τη σημερινή έκφραση του ΠΑΣΟΚ, που είναι παρακολούθημα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου". Διευκρίνισε ότι δεν είναι προσωπικές οι διαφορές με το ΠΑΣΟΚ και έχουν μόνο πολιτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα στοιχίσει εκλογικά στη ΔΗΜΑΡ η αποχώρησή της από την κυβέρνηση και χαρακτήρισε "διχαστικό και εκβιαστικό" το δίλημμα που θέτει ο κ. Βενιζέλος, για να διαμορφώσει "συνθήκες φόβου", όπως είπε. Για τη δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι μπορεί να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σχολίασε πως "οποιοσδήποτε μπορεί να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, το θέμα είναι τι θα πει". Πρόσθεσε, ότι το ζήτημα του αν υφίσταται κυβέρνηση ή όχι είναι συνταγματικά στα χέρια του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δώσει στήριξη ο ίδιος στην κυβέρνηση σε περίπτωση αποχώρησης του κ. Βενιζέλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις