Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αυτά είνα τα πιο ακριβά σπίτια δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αυτά είνα τα πιο ακριβά σπίτια δισεκατομ...

"Φτωχικά" τα τσαρδάκια τους!

Μπορεί o ιδρυτής της Jana Partners Barry Rosenstein να αγόρασε προσφάτως μία έκταση στο Ανατολικό Χάμπτον έναντι 147 εκατομμυρίων δολαρίων, θέτοντας νέο ρεκόρ στις πιο ακριβές κατοικίες που έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ, αλλά το ποσό αυτό...ωχριά σε σχέση με την αξία των ακινήτων που έχουν αποκτήσει "συνάδελφοί¨του δισεκατομμυριούχοι σε όλον  τον κόσμο.

Πριν από λίγες ημέρες, το Reuters μετέδωσε ότι ένα ρετιρέ στην αριστοκρατική συνοικία One Hyde Park στο Knightsbridge του Λονδίνου πωλήθηκε για 237 εκατομμύρια δολάρια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του ακριβότερου διαμερίσματος που έχει πωληθεί ποτέ. Αν και η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε, έγινε γνωστό ότι προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη.

Οπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της ανάκαμψης, οι υπερπλούσιοι έχουν επενδύσει τα χρήματά τους στον σχετικά ασφαλή παράδεισο του real estate. Kαθώς η ζήτηση για ακίνητα αυξάνεται σε όλον τον πλανήτη, ανοδική πορεία ακολουθεί και η αξία των κατοικιών που έχουν αποκτήσει οι απανταχού κροίσοι.

Είναι χαρακτηριστική η έρευνα του Forbes, σύμφωνα με την οποία η αξία των  ακριβότερων σπιτιών, που ανήκαν σε δισεκατομμυριούχους, έπεφτε κάτω από τα 100 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, φέτος η ίδια έρευνα έδειξε ότι μόλις 6 από τα 20 ακριβότερα σπίτια, που ανήκουν σε δισεκατομμυριούχους, κοστίζουν λιγότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ είναι αρκετά αυτά που έχουν υπερδιπλάσια αξία.

Τον τίτλο της εξωφρενικά ακριβότερης κατοικίας στον κόσμο εξακολουθεί να διατηρεί ο  Mukesh Ambani, στο Μουμπάι της Ινδίας.

Πρόκειται για ένα ουρανοξύστη, 27 ορόφων και έκτασης 400.000 τετραγωνικών ποδών, ο οποίος ξεπερνά σε εμβαδό ακόμη και τις Βερσαλίες και ονομάζεται Αντίλια (από το μυθικό νησί του Ατλαντικού Ωκεανού).

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία ελικοδρόμια και προσωπικό 600 ατόμων. Το κόστος κατασκευής του κυμαίνεται μεταξύ 1 και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βίλα Λεοπόλδα της  Lily Safra στο Villefranche-sur-mer, στη Γαλλία.

Αναφέρεται ως μία από τις παραθαλάσσιες κατοικίες του Βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδου του ΙΙ, η oποία κτίστηκε για μία από τις πολλές ερωμένες του. Η έκταση του καλύπτει 20 στρέμματα και η βασική κατοικία εκτιμήθηκε στα 500 εκατομμύρια ευρώ (750 εκατομμύρια δολάρια) όταν ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Προκόροφ προσπάθησε να την αποκτήσει το 2008. Ο Προκόροφ παραιτήθηκε τελικά της αγοράς, χάνοντας την προκαταβολή των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τρίτη ακριβότερη κατοικία δισεκατομμυριούχου- και η πιο ακριβή στις ΗΠΑ- είναι το Fair Field, της Ira Rennert στο  Sagaponack, στα περίχωρα της Νέας Υόρκης.

Αν και η έπαυλη-με τις 29 κρεβατοκάμαρες και τα 39 μπάνια- κτίστηκε από την Rennert και δεν βγήκε ποτέ στην αγορά, εκτιμάται ότι η αξία της ανέρχεται στα 248,5 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει 29 κρεβατοκάμαρες και 39 μπάνια.

Στις ακριβότερες κατοικίες στον κόσμο συγκαταλέγεται και η έπαυλη ιαπωνικού στιλ του ιδρυτή της Oracle, Larry Ellison, στο Woodside της Καλιφόρνια. Η αξία κατασκευής της ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια, αλλά το 2013 η αξία της υποχώρησε στα 73,2 εκατομμύρια δολαρίας λόγω της υψηλής φορολογίας. Πρόκειται για έκταση 23 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει 10 κτίσματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight