Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία δήλωσης των πηγαδιών

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία δήλ...

Παρατείνεται η διαδικασία

Παράταση ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 (από 15 Μαΐου 2014, που ήταν η αρχική προθεσμία) θα έχουν οι ιδιοκτήτες και χρήστες Σημείων Υδροληψίας, ούτως ώστε να υποβάλουν τη σχετική αίτηση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ), έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που προώθησε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ κ. Νίκος Ταγαράς.

«Στόχος μας είναι η ορθολογική και αειφορική διαχείριση του πολύτιμου υδατικού πόρου μας. Η διαδικασία που ακολουθούν οι πολίτες για την αδειοδότηση των γεωτρήσεών τους αλλάζει σύντομα. Ξεκινήσαμε με την υποχρέωση της καταγραφής των υφιστάμενων σημείων υδροληψίας, ώστε να συγκροτήσουμε ένα σύγχρονο και ενημερωμένο Εθνικό Μητρώο.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην απλοποίηση όλων των διαδικασιών, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην εκτενή χρήση των νέων τεχνολογιών» δήλωσε ο κ. Ταγαράς, τονίζοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ύδατος και κυρίως οι αγρότες σε όλη τη χώρα».

Επιπλέον, παράταση δίδεται και στην προθεσμία για την υποβολή αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας χρήσης νερού μέχρι 30 Ιανουαρίου 2015, από 30 Σεπτεμβρίου 2014 που ήταν η αρχική προθεσμία.

Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε χρήσιμη καθώς, παρά το γεγονός πως η απογραφή εξελίσσεται ομαλά, οι χρήστες αρδευτικού ύδατος αντιμετώπισαν ζητήματα με την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων τους που εξαρτώνται από την απογραφή και λήψη αδείας.

Έτσι λοιπόν με την ΚΥΑ αυτή ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τα δικαιολογητικά για την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων.

Συγκεκριμένα, το διάστημα μέχρι την έκδοση του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1) δεν μπορεί να ξεπερνά τους 18 μήνες, από την 30ή Νοεμβρίου 2014.

Η ΚΥΑ έχει ήδη υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς και έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις