Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεξικό: Συνελήφθησαν έξι αστυνομικοί για την δολοφονία Δημάρχου

Μεξικό: Συνελήφθησαν έξι αστυνομικοί για...

Κατηγορούνται για τον φόνο ενός δημάρχου στα βόρεια της χώρας

Έξι αστυνομικοί συνελήφθησαν στο Μεξικό στο πλαίσιο της έρευνας για την απαγωγή και την δολοφονία ενός δημάρχου νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στο βόρειο τμήμα της χώρας, που πλήττεται από πολύνεκρο κύμα βίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές χθες Παρασκευή.

Οι αστυνομικοί, περιλαμβανομένου ενός ο οποίος ήταν σωματοφύλακας του Ελδεμίρο Καβάσος, του δολοφονημένου δημάρχου της πόλης Σαντιάγο, φέρονται να πληρώθηκαν από μια συμμορία που διακινεί ναρκωτικά προκειμένου να διευκολύνουν το έγκλημα, δήλωσαν ο κυβερνήτης και ο εισαγγελέας Ροδρίγο Μεδίνα και Αλεχάνδρο Γκάρσα στους δημοσιογράφους.

Είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, πρόσθεσαν.

Η απαγωγή και ο φόνος του Καβάσος --του πέμπτου Μεξικανού δημάρχου που πέφτει θύμα των εκτελεστών των καρτέλ-- εξόργισε πολλούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του προέδρου Φελίπε Καλδερόν, ο οποίος δεσμεύτηκε να "διπλασιάσει" τις προσπάθειές του να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα.

Πάνω από 28.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες και ανάμεσα στους κακοποιούς και τις υπηρεσίες ασφαλείας από το 2006, όταν ο Καλδερόν κήρυσσε την αμφιλεγόμενη εκστρατεία του για την πάταξη των καρτέλ με τη συμμετοχή του στρατού σε αστυνομικό ρόλο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους ο Καβάσος--που ήταν γνωστός για την άτεγκτη στάση του έναντι του οργανωμένου εγκλήματος--αναγκάστηκε να ακολουθήσει ένοπλους που φορούσαν παλιές στολές της αστυνομίας.

Δε ζητήθηκαν λύτρα από τους απαγωγείς.

Ο σωματοφύλακάς του και μόνος αυτόπτης μάρτυρας της απαγωγής βρέθηκε με μώλωπες αλλά κατά τα άλλα σώος και αβλαβής στα προάστια της πόλης λίγο μετά την απαγωγή.

Η δεμένη και φιμωμένη σορός του Καβάσος βρέθηκε την Τετάρτη έξω από την πόλη του στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, η οποία γειτνιάζει με το Τέξας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις