Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο γέροντας Παΐσιος θα γίνει Άγιος

Ο γέροντας Παΐσιος θα γίνει Άγιος

Οριστική απόφαση για την αγιοποίηση, στις 12 Ιουλίου

Οριστική απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα στις 12 Ιουλίου από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας αναμένεται να ανακηρυχτεί ο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μέσα στους επόμενους μήνες, πιθανότατα τον Ιούλιο, ο γέροντας Παΐσιος.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία ολοκληρώθηκε προχθές υπό την προεδρεία της Α.Θ Παναγιότητος, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναμενόταν ότι θα αποφασιστεί η αγιοκατάταξη του γέροντος Παΐσίου στο αγιολόγιο της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Όμως η αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν προέβη σε ανακοίνωση της αγιοκατάταξης του γέροντος. Ιεράρχης με τον οποίο επικοινώνησε η «Espresso», είπε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευλαβείται ιδιαιτέρως τον γέροντα Παΐσιο, τον οποίο είχε γνωρίσει και προσωπικά και ο οποίος στη συνείδηση του λαού είναι ήδη άγιος και συμπλήρωσε:

«Η αγιοκατάταξη πιθανότατα να γίνει στις 12 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η μνήμη του και φυσικά τις αποφάσεις θα λάβει η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Ο γέροντας Παΐσιος εκοιμήθη σε ηλικία 70 ετών, το 1994.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις