Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΙΚΙΠΑ: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Fall Out – από την πρώτη πυρηνική αντίδραση στο Chernobyl»

ΟΙΚΙΠΑ: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Fall Ou...

Το Σάββατο 26 Απριλίου στις 7:00 μ.μ.

Στα πλαίσια των εαρινών γενεθλίων εκδηλώσεων (από την ίδρυσή της το 1986) και με αφορμή τη συμπλήρωση 28 χρόνων (Σαβ/το 26 Απριλίου)  από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ "FALL OUT -  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ"  το Σάββατο 26 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία της ΟΙΚΙΠΑ οδός Σαχτούρη 64, Πάτρα.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει θεματική συζήτηση επί των επιπτώσεων της ραδιενέργειας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην καταστροφική επίδραση που έχει η πυρηνική ενέργεια στον άνθρωπο και το περιβάλλον καθώς και η ενημέρωση του κόσμου για τα πυρηνικά γεγονότα που στιγμάτισαν την ανθρωπότητα.

Κατά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει τεκμηριωμένη αναφορά στις πρώτες πυρηνικές δοκιμές που έλαβαν χώρα λίγο πριν το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Αμερική, στις ολέθριες συνέπειες για τον πληθυσμό που είχε η ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, στα επακόλουθα της κούρσας των εξοπλισμών μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων Η.Π.Α. και  Ε.Σ.Σ.Δ. αλλά και στη μετατροπή στρατιωτών και πολιτών σε πειραματόζωα στις περιοχές όπου δοκιμάζονταν οι ατομικές βόμβες.

Επίσης, θα γίνει μνεία στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των αντιπυρηνικών κινημάτων, στα μεγάλα ατυχήματα των πυρηνικών εργοστασίων  που απέδειξαν ότι η χρήση της πυρηνικής ενέργειας είναι απρόβλεπτα επικίνδυνη καθώς και στις δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον των πυρηνικών εξελίξεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις