Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συμμετοχή της εκπαίδευσης στο 2ο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο

Συμμετοχή της εκπαίδευσης στο 2ο Διεθνές...

Δυναμικό παρόν απο φορείς και εκπρόσωποι της εκπαίδευσης

Δυναμικό παρόν έδωσαν φορείς και εκπρόσωποι της εκπαίδευσης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη δίωρη συνεδριακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, στο ξενοδοχείο PortoRio στην Πάτρα, στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Τ. Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κ. Θεοχάρης Παταργιάς, Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής, Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο κ. Ιωάννης Τέγας, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Αιτ/νίας και η κ. Λέτα Βέργη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του εκπαιδευτικού συγκροτήματος Βέργη. Συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Οι εισηγητές, μέσα σε ένα κλίμα γόνιμου προβληματισμού και ουσιαστικού διαλόγου, κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αναδύονται για τους φορείς και τις δομές της εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας μεσούσης των νέων οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων.

Για την εν λόγω συνεδριακή εκδήλωση ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Θα ήθελα, αρχικά, να συγχαρώ την εφημερίδα «Πελοπόννησος» που για δεύτερη συνεχή χρονιά και στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία αναπτυξιακό συνέδριο το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε φορείς και παράγοντες της περιοχής μας να τοποθετηθούν, να μοιραστούν κοινές ανησυχίες, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να καταθέσουν προτάσεις για μείζονος σημασίας ζητήματα της Δυτικής Ελλάδας. Το εν λόγω συνέδριο αποτέλεσε πεδίο διαλόγου και έκφρασης, δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, από άτομα και φορείς του τόπου μας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και απευθύνονται στους πολίτες της.

Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για το βήμα που παρείχαν σε φορείς και εκπροσώπους της εκπαίδευσης να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για τον αποφασιστικό ρόλο που μπορεί η εκπαίδευση να διαδραματίσει ώστε η νέα γενιά να γίνει κοινωνός των αναδυόμενων προκλήσεων του σύγχρονου οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ένα αίσθημα συνευθύνης στη διαμόρφωση της οικονομίας του μέλλοντος.

Σε μια περίοδο έντονων αλλαγών και ανακατατάξεων η εκπαίδευση και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού τίθενται ως προϋποθέσεις ανάπτυξης καθώς καμιά οικονοµική και τεχνολογική πρόοδος δεν μπορεί να συντελεστεί χωρίς την επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα. Ως εκ τούτου, η εκπαίδευση και η ανάπτυξη είναι δύο έννοιες αλληλεξαρτώμενες και πολύ στενά συνδεδεμένες. Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αποτελεσματική εκπαίδευση ενώ συγχρόνως η εκπαίδευση αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της διαμόρφωσης της αγοράς εργασίας.

Είμαι σίγουρος ότι οι απόψεις που ακούστηκαν θα αποτελέσουν πηγή γόνιμου προβληματισμού στην προσπάθεια αναζήτησης λύσεων τόσο για ατομική όσο και για συλλογική ανάπτυξη».

Ομιλητής στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο ο Γ. Τέγας

 

«Το μέλλον του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι» ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονη Πόλη» Γιάννης Τέγας στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα όπου ήταν ένας εκ των ομιλητών. Ο κ. Τέγας αφού περιέγραψε την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», κατέθεσε και τη δική του πρόταση που η διεκδίκηση της υλοποίησής της,  βρίσκεται στις προτεραιότητες του ίδιου και των  συνεργατών του. Ο κ. Τέγας θεωρεί ότι  η ενσωμάτωση άλλων δυο τμημάτων στα ήδη υπάρχοντα και πιο συγκεκριμένα των τμημάτων 1. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στην Ιατρική και 2. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στην Δημοσιογραφία, είναι  αναγκαία, αφού πρόκειται  για δυο ιδιαίτερα ελκυστικά τμήματα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τέγας υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύοντας ότι εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία όλων των συμπολιτών μας, θα συνεχίσουμε να προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα  της Πόλης μας και να διεκδικούμε μια καλύτερη προοπτική για τους δημότες της. Το ΤΕΙ για την πόλη μας αποτελεί πηγή έρευνας, προβολής, ανάπτυξης, παιδείας και πολιτισμού καθώς και δύναμη νέων θετικών μηνυμάτων προς την τοπική κοινωνία. Η ενέργεια, η φρεσκάδα και η όρεξη για δημιουργία που μεταφέρεται από τους σπουδαστές διαμορφώνει την κουλτούρα και εμπλουτίζει τον πολιτισμό της τοπικής κοινωνίας. Ενώ δημιουργεί προοπτικές απασχόλησης στο νέο επιστημονικό δυναμικό της πόλης και της περιφέρειας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις