Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προβληματισμός για την ψηφιακή μετάβαση εν μέσω προεκλογικής περιόδου - Κόμματα και υποψήφιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν αλλαγή ημερομηνίας

Προβληματισμός για την ψηφιακή μετάβαση ...

Πολιτικές εντάσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πλήρης μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εκπομπή, καθώς εντός του Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο switc-off. Τόσο η Digea, όσο και η ΝΕΡΙΤ -ο δεύτερος πάροχος υπηρεσιών δικτύου- είναι έτοιμες για το εγχείρημα, το οποίο σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα αρχίζει στις 9 Μαΐου.

Πολιτικές ενστάσεις

Παρά το γεγονός αυτό ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι έντονη ανησυχία εκφράζεται τόσο από την πλευρά των πολιτικών κομμάτων όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ημερομηνία, καθώς η 9η Μαΐου βρίσκεται στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου. Ο προβληματισμός αφορά στην προβολή των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για την κάλυψη των εκλογών, οι υποψήφιοι μπορούν να εμφανιστούν μόνο μια φορά στην τηλεόραση, πράγμα που σημαίνει ότι η ακόμα και η ολιγόωρη ενδεχόμεμη διακοπή για τον συντονισμό των δεκτών μπορεί να καταστεί καθοριστικής σημασίας για κάποιον υποψήφιο.

Διαβήματα στο ΥΠΟΜΕΔΙ

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο υποψήφιοι δήμαρχοι -των περιοχών που θα γίνει η μετάβαση-, όσο και κόμματα, έχουν προχωρήσει σε σχετικά διαβήματα στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στο καθ’ ύλην αρμόδιο για την ψηφιακή μετάβαση υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας να μετατεθεί η ημερομηνία για την έναρξη της μετάβασης, μετά τις εκλογές.

Αν κάτι τέτοιο γίνει αποδεκτό από την πλευρά του ΥΠΟΜΕΔΙ, θα πρέπει η μετάβαση να μεταφερθεί την πρώτη Παρασκευή μετά τις εκλογές, δηλαδή τη νύχτα μεταξύ της 29ης και της 30ης Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι η μετάβαση δεν αφορά μόνο τα εθνικής εμβέλειας κανάλια, αλλά και τα περιφερειακής και τοπικής.


Τα επόμενα βήματα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση της πολιτείας για το θέμα καθώς, αν αυτό συμβεί ενδεχομένως θα αλλάξει όλο το χρονοδιάγραμμα μετάβασης.

Επισημαίνεται ότι νομικά αυτό μπορεί να γίνει αν η σχετική διάταξη συμπεριληφθεί στην από τον Φεβρουάριο αναμενόμενη να εκδοθεί νέα ΚΥΑ, για την αλλαγή στο πρώτο σημείο (Πελοπόννησος όπως είχε γράψει το mediacell).

Όπως κι αν έχει τα περιθώρια στενεύουν και ως εκ τούτου, είτε σήμερα, είτε την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές -αν τελικά υιοθετήσει το αίτημα- προκειμένου να δώσει την ευκαιρία τόσο στην ΝΕΡΙΤ, όσο και στην Digea, -οι οποίες βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση απλώς εκτελούν- να προετοιμαστούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις