Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δωρεάν 18.000 εισιτήρια σε φοιτητές από Aegean Airlines

Δωρεάν 18.000 εισιτήρια σε φοιτητές από ...

Το Πρόγραμμα έχει θέσει υπό την αιγίδα του και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΚοΜε τη φράση «δεν θα μπορούσε να υπάρξει τίποτα καλύτερο αυτή τη στιγμή από την ενίσχυση των νέων της πατρίδας μας, των νέων που σπουδάζουν, των νέων που αναζητούν δουλειά» ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έβαλε σωστά τη «λεζάντα» στην τεράστια απήχηση που έχει η Πρωτοβουλία της «Aegean –ντά στους Νέους» με τη δωρεάν διάθεση εισιτηρίων σε φοιτητές από νησιά της άγονης γραμμής, αλλά και από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να επισκέπτονται τις οικογένειές τους, οκτώ φορές κάθε χρόνο, σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Υπογράμμισε ακόμη, ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα και για τη στρατηγική και την πολιτική της ίδιας της χώρας. Αναφέρθηκε δε στη δυνατότητα του υπουργείου να βελτιώσει περαιτέρω τις υποδομές στα νησιά αυτά, ανταποκρινόμενο «στη γενναία εμπορική πολιτική της Aegean με την οποία ενθαρρύνει την επιβατική κίνηση προς τους προορισμούς αυτούς.

Το Πρόγραμμα αυτό έχει θέσει υπό την αιγίδα του και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. «Είναι αξιέπαινες οι πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα όπως η σημερινή της Aegean, που στηρίζουν οικογένειες με περιορισμένο εισόδημα και ιδιαίτερα τις οικογένειες από τα νησιά των άγονων γραμμών» δήλωσε ο υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται, «αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα νομοθετική είτε εκτελεστική και κάθε εθνικό είτε ευρωπαϊκό πόρο, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας μέσα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και να τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες και προοπτικές».

Επιβεβαιώνοντας την τεκμηριωμένη πεποίθηση, ότι για τις εταιρείες, τα οφέλη από την ενεργό άσκηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους είναι αμφίδρομα και αμοιβαία, ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean, αναφέρθηκε στην ανοδική αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας που «μας δημιουργεί μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης αλλά, ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στους νέους που έχουν την περισσότερη ανάγκη, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρα μας. Θέλουμε να στηρίξουμε όσο μπορούμε, τους νέους που βρίσκονται στο ξεκίνημα της πορείας τους καθώς και να ελαφρύνουμε για όλη τη διάρκεια των σπουδών, το βάρος για 500 οικογένειες που υποστηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους για ένα καλύτερο αύριο».

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν ήδη από την 1η Απριλίου 2014 στο www.kontastousneous.gr και η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα διαρκέσει ώς τις 15 Απριλίου, ενώ η ανακοίνωση των δικαιούχων θα γίνει στις 2 Μαΐου 2014. Και αυτή, δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Aegean βρίσκεται και γενναιόδωρα κοντά στους νέους. Τη σχολική χρόνια 2009-2010 μετέφερε στο Μουσείο της Ακρόπολης περισσότερους από 7.500 μαθητές από 209 σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις