Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απειλή για «νέας μορφής» πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα

Απειλή για «νέας μορφής» πυρηνική δοκιμή...

Απειλή για μίας «νέας μορφής» πυρηνική δοκιμή εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα, διαμηνύοντας πως ο κόσμος θα πρέπει να «περιμένει και να δει»

Απειλή για μίας «νέας μορφής» πυρηνική δοκιμή εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα, διαμηνύοντας πως ο κόσμος θα πρέπει να «περιμένει και να δει» τι ετοιμάζει η Πιόνγκ Γιάνγκ.

Η προειδοποίηση του απομονωμένου καθεστώτος ήλθε ως απάντηση στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να καταδικάσει την πρόσφατη βαλλιστική βολή που πραγματοποίησαν οι βορειοκορεατικές δυνάμεις.

Στις 26 Μαρτίου, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς τύπου Rodong, που μπορούν να πλήξουν ιαπωνικό έδαφος.

Ήταν η πρώτη εκτόξευση πυραύλων μέσου βεληνεκούς από την Πιόνγκ Γιάνγκ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τη στιγμή που το απομονωμένο καθεστώς έχει πραγματοποιήσει ένα μπαράζ εκτοξεύσεων μικρότερων βλημάτων κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ως απάντηση, η Ιαπωνία διέταξε αντιτορπιλικό της που πλέει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας να καταρρίψει κάθε βαλλιστικό πύραυλο που θα εκτοξευθεί από τα εδάφη της Β. Κορέας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις