Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντί 3,5 ευρώ το κεφάλι εξαγοράζουν την... μη ψήφο οι Ταλιμπάν

Αντί 3,5 ευρώ το κεφάλι εξαγοράζουν την....

Οι αυριανές εκλογές στο Αφγανιστάν θα σηματοδοτήσουν την πρώτη δημοκρατική αλλαγή εξουσίας

Οι Ταλιμπάν διεξάγουν βίαιη εκστρατεία με στόχο να παρακωλύσουν τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται το Σάββατο στο Αφγανιστάν, όμως σε μια ανατολική επαρχία της χώρας πληρώνουν κατοίκους για να παραδώσουν τα εκλογικά τους έγγραφα.

Οι κάτοικοι της επαρχίας Νανγκαρχάρ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν, δήλωσαν ότι οι Ταλιμπάν προσφέρουν στους ψηφοφόρους 500 πακιστανικές ρουπίες, ποσό που ισοδυναμεί με περίπου 3,5 ευρώ, για να μην ψηφίσουν.

«Στην αρχή πιστέψαμε ότι οι Ταλιμπάν προσπαθούσαν να μας κοροϊδέψουν και ότι ήθελαν να μάθουν ποιοι έχουν εκλογικά έγγραφα, όμως στη συνέχεια καταλάβαμε ότι είναι ειλικρινείς και δίνουν τα χρήματα», δήλωσε ο Άχμαντ Σαχ, νεαρός που κατάγεται από χωριό λίγο έξω από την Τζαλαλαμπάντ. Οι Ταλιμπάν δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι αυριανές εκλογές στο Αφγανιστάν θα σηματοδοτήσουν την πρώτη δημοκρατική αλλαγή εξουσίας και το τέλος της προεδρίας του Χαμίντ Καρζάι, που ηγείται της χώρας μετά την εκδίωξη του καθεστώτος των Ταλιμπάν από την Καμπούλ στα τέλη του 2001.

Το ισλαμιστικό κίνημα των Ταλιμπάν έχει χαρακτηρίσει τις εκλογές αυτές μια απάτη την οποία υποστηρίζει η Δύση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις