Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενταση και διαδηλώσεις στην Τουρκία

Ενταση και διαδηλώσεις στην Τουρκία

Τεταμένη η κατάσταση μετά τις δημοτικές εκλογές

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Αγκυρα, λίγα μόλις 24ωρα μετά τις δημοτικές εκλογές στις οποίες υπερίσχυσε το κυβερνών ισλαμικό κόμμα του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αποτέλεσμα πάντως που δεν αναγνωρίζει το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα που κατέθεσε μάλιστα προσφυγή για «παρατυπίες» στα αποτελέσματα των εκλογών στην τουρκική πρωτεύουσα.

Οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομίας χρησιμοποίησαν αντλίες νερού προκειμένου να αποκρούσουν τους χιλιάδες υποστηρικτές του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης που διαδήλωναν έξω από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) διαμαρτυρόμενοι για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής.

Οι περίπου 2.000 συγκεντρωμένοι, που ζητούσαν νέα καταμέτρηση των ψήφων στην Άγκυρα, φώναζαν «κλέφτη Ταγίπ», αναφερόμενοι στον Τούρκο πρωθυπουργό, και «YSK, ο λαός είναι μαζί σου», προτού επέμβει η αστυνομία.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν διατήρησε τον έλεγχο της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης μετά τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, όμως το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης αμφισβήτησε τα αποτελέσματα και στις δύο πόλεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις