Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα - Δημοσκόπηση: "Όλα μπορούν ν' ανατραπούν στο μέλλον", λέει ο Καθηγητής Γιώργος Ανδρουλάκης - Από την Κεντροδεξιά οι περισσότεροι αναποφάσιστοι

Πάτρα - Δημοσκόπηση: "Όλα μπορούν ν...

Τι δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου

Η δημοσκόπηση είναι ένα «εργαλείο» που φωτίζει την αλήθεια σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, είπε σήμερα το μεσημέρι, μιλώντας στην εκπομπή «Φόρα παρτίδα» των Νίκου Σύφαντου και Αφροδίτης Τσικριτζή στον «Αντέννα Πάτρας 105,3» ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Ανδρουλάκης, με αφορμή την δημοσιοποίηση (στην εφημερίδα Γνώμη) των ευρημάτων της μέτρησης που διενήργησε το Πανεπιστήμιο για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Πατρέων.

«Όλα μπορούν ν’ ανατραπούν, ειδικά όταν μιλάμε για τόσους πολλούς υποψηφίους», είπε ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι τα βασικά ευρήματα της μέτρησης είναι το προβάδισμα του Κώστα Πελετίδη (ποσοστό πάνω από 20% στην πρόθεση ψήφου) αλλά και η μεγάλη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων που φτάνει το 26,5%.

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από την δημοσκόπηση. Όπως:

Το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς και λιγότερο από τον χώρο της Αριστεράς. Κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ότι κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει ένας εκ των κ.κ. Κώστα Χριστόπουλου και Νίκου Οικονομόπουλου ν’ αναπτύξει στο μέλλον δυναμική εισόδου στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Επίσης, ο Κώστας Σπαρτινός, προερχόμενος από έναν πολιτικό χώρο (ΣΥΡΙΖΑ) με υψηλά ποσοστά στην περιοχή, έχει μπροστά του ευρύ ορίζοντα αύξησης των δυνάμεων του, αν και από τον ίδιο χώρο αλλά «ένα κλικ πιο Αριστερά», όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αντλεί δυνάμεις και ο κ. Πατούχας.

Μεγάλη είναι και η «δεξαμενή» της Κεντροαριστεράς η οποία, ως χώρος με πολιτική παράδοση στην Πάτρα, μπορεί να ενισχύσει κάποιον ή κάποιους από τους υποψηφίους που κινούνται σε αυτό τον χώρο (Δημαράς, Παναγιωτόπουλος, Σαμούρη, Πεφάνης, Τζανάκος, Τζουραμάνης).

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η «κούρσα» των δημοτικών εκλογών βρίσκεται μόλις στην αρχή της και τα δεδομένα είναι βέβαιο ότι θα διαφοροποιηθούν το επόμενο διάστημα ενώ πρόσθεσε ότι το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου θα προχωρήσει και σε νέες «κυλιόμενες» έρευνες για την αποτύπωση των δυνάμεων των δημοτικών παρατάξεων στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις