Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το λιμενικό "ξετρύπωσε" άλλα 345 κιλά χασίς- Πως συνέβαλαν οι λιμενικοί της Πάτρας στην επιχείρηση

Το λιμενικό "ξετρύπωσε" άλλα 3...

Χειροπέδες απο το λιμενικό της Πάτρας στον ιδιοκτήτη φορτηγού με το οποίο μεταφέρονταν τα ναρκωτικά

Διαστάσεις καταιγίδας έχουν πάρει οι απόπειρες εξαγωγής στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, μέσω Ελλάδας, μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης που, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», προέρχονται από τις φυτείες του Λαζαράτι της Αλβανίας. Μόλις δύο 24ωρα μετά την κατάσχεση δύο τόνων χασίς σε φορτηγό ψυγείο στα διόδια Ελευσίνας από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ άλλο ένα φορτηγό με διπλή οροφή, στην οποία ήταν κρυμμένα ναρκωτικά, εντοπίστηκε στο λιμάνι της Κορίνθου.

Αυτή τη φορά ήταν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος που άναψαν «κόκκινο» στη μεταφορά τους χασίς, αλλά οδήγησαν και στην ανακάλυψη του «συνεργείου» στο οποίο διαμορφώνονταν οι ειδικές κρύπτες σε οχήματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές για να κρύβουν το παράνομο φορτίο τους!

Ολα άρχισαν όταν οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού έκαναν έλεγχο στο ύποπτο φορτηγό και βρήκαν στην ψεύτικη οροφή του επικαθήμενου 210 συσκευασίες με 345 κιλά και 250 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.

Ο 47χρονος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη αμέσως, ενώ λίγο αργότερα στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας συνέλαβαν και τον ιδιοκτήτη του επικαθήμενου οχήματος.

Η έρευνα οδήγησε στην ανακάλυψη μιας αποθήκης στον Ασπρόπυργο, όπου λειτουργούσε ένα κρυφό εργαστήριο στο οποίο διαμορφώνονταν οι κρύπτες για τα ναρκωτικά στην οροφή του ψυγείου, εξασφαλίζοντας την ασφαλή μεταφορά και εξαγωγή τους σε χώρες της Ευρώπης.

Η μετασκευή γινόταν με μια μεταλλική υδραυλική πρέσα με δυνατότητα πίεσης 20 τόνων, που κατασχέθηκε στην αποθήκη! Στον ίδιο χώρο, βρέθηκαν ένα μηχάνημα εκκένωσης αέρα και θερμικής συγκόλλησης,  μεγάλος αριθμός συσκευασιών για την τοποθέτηση του χασίς, μια ηλεκτρική ζυγαριά και μια συσκευασία με κάνναβη, βάρους 114 γραμμαρίων. Οι έρευνες για τον εντοπισμό όσων εργάζονταν στο «συνεργείο» και των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις