Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μία προσωνυμία της Παναγίας, οικεία και αγαπητή στους Πατρινούς πρωτοστατεί... στον φετινό εθνικό τελικό της Eurovision

Μία προσωνυμία της Παναγίας, οικεία και ...

Ο λόγος για την "Παντάνασσα" που σημαίνει βασίλισσα των πάντων - Στην Πάτρα ως γνωστόν υπάρχει ο ιστορικός ιερός ναός της Παντανάσσης

Αίσθηση έχει προκαλέσει σε πολλούς ο στίχος στο ρεφρέν του κομματιού «Πεταλούδα στην Αθήνα» που ερμηνεύει η Κρυσταλλία, το οποίο είναι μεταξύ των 4 υποψηφίων τραγουδιών στον φετινό εθνικό τελικό επιλογής για τον 59ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει την Τρίτη 11/3/2014 στις 21.00 και θα μεταδοθεί από την Δημόσια Τηλεόραση.

Ο στίχος λοιπόν λέει στο ρεφρέν «μία βουτιά στην θάλασσα, Παντάνασσα»! Η λέξη «Παντάνασσα» όπως εξήγησε η ίδια η Κρυσταλλία στην χθεσινή παρουσία της στην εκπομπή του Alpha «Μες στην καλή χαρά» όπου ήταν καλεσμένοι όλοι οι φετινοί υποψήφιοι καλλιτέχνες, είναι μία πολύ όμορφη λέξη με νόημα και αφορά μία αγαπημένη Προσωνυμία της Παναγίας που σημαίνει Βασίλισσα των πάντων.

Βέβαια στην Πάτρα ο κόσμος γνωρίζει καλά τον χαρακτηρισμό Παντάνασσα και δεν είναι άγνωστη η συγκεκριμένη λέξη όπως ενδεχομένως στους Αθηναίους. Κι ο λόγος βέβαια είναι ο περίλαμπρος ιστορικός ιερός ναός της Παντάνασσας στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Αλ. Υψηλάντου και Βότση που αυτό το διάστημα ανακατασκευάζεται, μετά τις ζημιές που υπέστη στον σεισμό του Ιουνίου του 2008. Η Παντάνασσα πανηγυρίζει στο γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο στίχος του τραγουδιού είναι του Άρη Δαβαράκη και η μουσική του Νίκου Αντύπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις