Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πιστός Σύμβουλος του Σαρκοζί υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές του συνομιλίες

Ο πιστός Σύμβουλος του Σαρκοζί υπέκλεπτε...

Τον πάει τώρα στα δικαστήρια

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Νικολά Σαρκοζί και η τρίτη σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, καταθέτοντας μήνυση κατά του πρώην προσωπικού του συμβούλου, Πατρίκ Μπουισόν, ο οποίος υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες του πρώην προέδρου της Γαλλίας.

Η αποκάλυψη του κρυφών μαγνητοφωνήσεων του Σαρκοζί στις οποίες ο πρώην ένοικος των Ηλυσίων χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, ως  "μαλ... σκυλιά"  τους δημοσιογράφους, λίγες εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές , έφερε αναταραχή στο κόμμα της γαλλικής Δεξιάς και πονοκέφαλο στον πρώην πρόεδρο. Ο Σαρκοζί δεν έχει ακόμα ανακοινώσει εάν θα διεκδικήσει εκ νέου το προεδρικό αξίωμα στις εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δικηγόροι του πρώην προεδρικού ζεύγους δήλωσαν ότι Νικολά και Κάρλα αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά του Πατρίκ Μπουισόν, πρώην συμβούλου του Σαρκοζί, ζητώντας δικαίωση για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Ο Μπουισόν προέρχεται από τη γαλλική άκρα Δεξιά και το προσκείμενο στο  "Εθνικό Μέτωπο", περιοδικό "Minute". Σ΄αυτόν αποδίδουν Γάλλοι πολιτικοί αναλυτές τη στροφή του Σαρκοζί προς τα δεξιά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Στις απομαγνητοφωνήσεις, δημοσιευμένες στην προσκείμενη στη γαλλική Δεξιά ιστοσελίδα "Atlantico", ο Σαρκοζί ακούγεται να συζητά την προεκλογική του στρατηγική, τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και τη δημόσια εικόνα του, ενόψει των εκλογών του 2012, τις οποίες έχασε. Οι συνομιλίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν καταστροφικές εφόσον ο πρώην πρόεδρος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επανεμφάνιση στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας. 

Συνεργάτες του πρώην προέδρου εξέφρασαν την αηδία τους για την «προδοσία», όπως την χαρακτήρισαν, του Μπουισόν.

Στις επίμαχες μαγνητοφωνήσεις, ο Σαρκοζί ακούγεται να συνομιλεί με τη σύζυγό του, Κάρλα Μπρούνι, παρουσία συμβούλων του. Εκεί εξηγεί την απόφασή του να μη χρησιμοποιεί τις επίσημες κατοικίες, προτιμώντας να παραμένει «στο νοίκι».Στο σημείο αυτό, η Κάρλα διακόπτει τον σύζυγό της για να του υπενθυμίσει γελώντας ότι ο γάμος του μαζί της τον έκανε πλούσιο. Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος Σαρκοζί εκφράζει την απόλυτη περιφρόνησή του για το δημοσιογραφικό λειτούργημα, παρομοιάζοντας τους συγκεντρωμένους έξω από το Μέγαρο των Ηλυσίων δημοσιογράφους ως «μαλ...να σκυλιά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις