Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Αιχμές Ανδρέα Κόγκα προς ΟΧΕ

Αιχμές Ανδρέα Κόγκα προς ΟΧΕ

Απέσυρε την διεκδίκηση τριών διοργανώσεων

Η Πάτρα και πιο συγκεκριμένα η Ορμή Λουξ απέσυρε την διεκδίκηση των μεγάλων διοργανώσεων χάντμπολ που διεκδικούσε (τελικός Κυπέλλου Ανδρών, παιχνίδι Εθνικών ομάδων Ελλάδας-Σκοπίων, τελική φάση Παμπαίδων)!

Ο πρόεδρος της Ορμής Λουξ, Ανδρέας Κόγκας απέστειλε στην ΟΧΕ την παρακάτω επιστολή:

«Η απόφαση να καταθέσουμε πρόταση ανάληψης τριών (3) αθλητικών διοργανώσεων στην πόλη μας (Τελικός Κυπέλλου Ανδρών, Εθνική Ανδρών-Εθνική Σκοπίων, Πανελλήνιο Open Παμπαίδων), έγκειται στους εξής λόγους:

1) Θέλαμε η αθλητική νεολαία της Πάτρας και όχι μόνο, να γνωρίσει το χάντμπολ και όλους τους σύγχρονους αστέρες του από κοντά, καθώς σπανίως στο παρελθόν έχουν λάβει χώρα αγώνες χάντμπολ ανδρών υψηλού επιπέδου στην πόλη μας.

2) Θέλαμε να τονώσουμε και πάλι το ανδρικό handball στην 3η πόλη της Ελλάδας, καθώς, όπως γνωρίζετε, δύο ομάδες της Πάτρας με μακρά παρουσία στα πρωταθλήματα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους για οικονομικούς λόγους. Διοργανώνοντας, λοιπόν, τις 3 αυτές διοργανώσεις στην Πάτρα, θα δίναμε μια νέα ώθηση στο ανδρικό χάντμπολ της πόλης και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

3) Η Πάτρα διαθέτει πληρέστατες αθλητικές εγκαταστάσεις που μπορούν να ανταποκριθούν στις πλέον απαιτητικές διοργανώσεις, ενώ παράλληλα έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από τη διοργάνωση αγώνων υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων (Προκριματικά Πανευρωπαϊκού Γυναικών, 3 φορές ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών, ημιτελική και τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων).

4) Η Ορμή Λουξ όλα αυτά τα χρόνια στηρίζεται σε πόρους που προέρχονται από ιδιωτική πρωτοβουλία και κυρίως, για 9η συνεχή χρονιά τη «Βιομηχανία Αναψυκτικών ΛΟΥΞ», η οποία είναι και χορηγός σε όλα σχεδόν τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού της Ο.Χ.Ε., για 6η συνεχή χρονιά από τη μεγάλη εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΥΛΩΝΑ» και για 3η συνεχή χρονιά από την ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία franchise στην Ελλάδα και την Ευρώπη, «Coffee Island».

5) Θέλαμε να διοργανώσουμε στην Πάτρα ένα μεγάλο αθλητικό event, όπως είναι το Open Πρωτάθλημα των Παμπαίδων, προκειμένου να τονώσουμε το κατά δύναμιν την τοπική κοινωνία και αγορά, που είναι σημαντικός αρωγός στην προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια. Το Σαββατοκύριακο 22-23/2, ο υπογράφων παρευρέθη στην κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΧΕ με τους προέδρους των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών που έλαβε χώρα στο Τολό Αργολίδας και είχε σαν θέμα «Το μέλλον του αθλήματος, τα νέα οικονομικά δεδομένα, το μέλλον των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών, κ.ά.».

Δυστυχώς όμως, όπως όλες σχεδόν οι Γ.Σ. και συνεδριάσεις της Ο.Χ.Ε. τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα από την κρισιμότητα των θεμάτων, σημαδεύτηκε από την απουσία πολλών μελών του Δ.Σ., αλλά και των Ενώσεων και Τ.Ε. Λυπάμαι που το αναφέρω, αλλά έζησα μία δυσάρεστα μη αναμενόμενη εμπειρία. Ατελείωτες συζητήσεις χωρίς αντίκρισμα, εντονότατες και υβριστικές προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά κυρίως έλλειψη επιχειρηματολογίας/προτάσεων και ατολμία λήψης αποφάσεων.

Γενικά ένα Δ.Σ. χωρίς προσωπικότητα, χωρίς όραμα, χωρίς οργάνωση, χωρίς τόλμη, χωρίς σχέδιο δράσης, χωρίς καν να γνωρίζει τους κανόνες του σύγχρονου marketing.

Ηταν μεγάλη απογοήτευση, δεδομένου ότι καταθέσαμε μία πρόταση η οποία αφορά μία πόλη 300.000 κατοίκων, όπως είναι η Πάτρα, και που αφορά την προοπτική και δυνατότητα μέγιστης προβολής του αθλήματος, προκειμένου να προσπαθήσει να πλησιάσει σε δημοτικότητα άλλα ομαδικά αθλήματα.

Προβολή με τη συνδρομή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι με «χορηγίες» της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, καθώς είναι κοινώς παραδεκτό ότι μέλλον του αθλήματος δε στηρίζεται στην κρατική, αλλά στην ιδιωτική χρηματοδότηση.

Δυστυχώς, διαπιστώθηκαν συνθήκες «αθέμιτου ανταγωνισμού», καθώς η περσινή, απόλυτα επιτυχημένη, διοργάνωση του Open Πρωταθλήματος Παμπαίδων που πραγματοποιήθηκε στο Αργος, είχε προσυμφωνηθεί να διοργανωθεί και πάλι εκεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χεβιδόπουλου.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. έδειξαν να αγνοούν αυτή τη συμφωνία.

Σε καμία περίπτωση δε θεωρούμε ότι υπάρχει δόλος εκ μέρους των ανθρώπων του Διομήδη και του κ. Χεβιδόπουλου. Πιθανόν να έγινε κάποια συμφωνία εν αγνοία των μελών του Δ.Σ. της ΟΧΕ.

Στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια και σε όλα τα αθλήματα δεν υφίσταται χρηματοδότηση της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ολες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη βοήθεια χορηγιών εκ του ιδιωτικού τομέα.

Εδώ εγείρονται ορισμένα ερωτηματικά:

1) Τι εξυπηρετεί την ΟΧΕ και το χάντμπολ να δοθεί μία μεγάλη διοργάνωση για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ίδια πόλη.

2) Τι εξυπηρετεί την ΟΧΕ και το χάντμπολ να δίνονται μεγάλες διοργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τους γονείς των αθλητών, στις ίδιες και ίδιες μικρές πόλεις, όπως Αργος, Βέροια, Αμύνταιο, Δράμα, Σάμος, κ.ά.

3) Τι εξυπηρετεί την ΟΧΕ και το χάντμπολ, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα να διοργανώνονται σε συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες, τη στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση η χρηματοδότηση ομάδων και events αντλείται από μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες.

4) Δεν ενδιαφέρει την ΟΧΕ η συνεργασία με μεγάλες βιομηχανίες όπως η «ΛΟΥΞ» στην Πάτρα και πιθανόν άλλες εταιρείες/βιομηχανίες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας;

5) Το Τμήμα Marketing και Επικοινωνίας της ΟΧΕ τι λέει για όλα αυτά;

Καθώς λοιπόν σε αυτό το σοβαρό ζήτημα δεν καταφέρατε μετά από 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις που ξεπέρασαν τις 12 ώρες να αποφασίσετε, ύστερα από μεγάλη συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, Δ.Σ. και χορηγούς, αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ να αποσύρουμε την πρότασή μας και για τα 3 events που αιτηθήκαμε στην Ο.Χ.Ε. να αναλάβουμε, διότι κρίναμε ότι είναι προτιμότερο να ασχοληθούμε και να διαθέσουμε πόρους σε άλλες δράσεις, που αφενός θα ικανοποιούν τους χορηγούς μας και αφετέρου δε θα μας φέρει αντιμέτωπους με ομάδες και πρακτικές.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ο.Χ.Ε., κ. Χατζηιωάννου, για την ειλικρινή του στήριξη στην πρότασή μας.

Με εκτίμηση, ο πρόεδρος της Ορμής Λουξ Ανδρέας Κόγκας».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports