Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τους 473.124 φτάνουν οι νόμιμοι μετανάστες

Τους 473.124 φτάνουν οι νόμιμοι μετανάστες

Ανακοινώσεις στη Βουλή

Σε 473.124 ανέρχονται οι νόμιμοι μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Σε 473.124 ανέρχονται οι νόμιμοι μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Ο Λ. Γρηγοράκος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση, γνωστοποίησε ότι αυτήν τη στιγμή οι νόμιμοι μετανάστες στη χώρα που έχουν άδεια σε ισχύ ανέρχονται σε 473.124, εκ των οποίων οι 232.000 είναι σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τον Μεταναστευτικό Κώδικα σύμφωνα με τον οποίο ενοποιούνται 20 νόμοι, 6 Προεδρικά Διατάγματα και 42 Κανονιστικές Πράξεις και εκτός από την ενοποίηση της νομοθεσίας οι διατάξεις του αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στο ζήτημα της ιθαγένειας ενώ -σύμφωνα με τον υπουργό- ο κώδικας μειώνει τη γραφειοκρατία και προβλέπει ότι τα απαιτούμενα ένσημα μειώνονται στα 50 ετησίως από 150 που ίσχυε έως σήμερα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ανοίγει ο δρόμος χιλιάδες μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και είχαν χαρτιά μόνο για τη χώρα να μπορούν πλέον να μεταναστεύσουν στην ΕΕ, καθώς η ανεργία στην Ελλάδα είναι σε τέτοια επίπεδα που δεν τους βοηθούν στην εξεύρεση εργασίας. Προσέθεσε δε ότι με την «άδεια του επί μακρόν διαμένοντος» παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από μετανάστες θα μπορούν να αποφασίζουν στα 18 τους χρόνια αν θα πάρουν την ελληνική ιθαγένεια ή όχι.

«Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει διαμορφωθεί μια πολιτική απομάκρυνσης και αποθάρρυνσης σε σχέση με τους μετανάστες υπηκόους τρίτων χωρών, ακόμη και για όσους έχουν νόμιμα χαρτιά και τις προϋποθέσεις να μένουν στην Ελλάδα», παρατήρησε ο Νίκος Βούτσης, ενώ προσέθεσε ότι στη στρατηγική αυτή εντάσσεται και η επιβολή επί δικαίους και αδίκους, μετανάστες και ομογενείς, να μην ψηφίζουν στις εκλογές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις