Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FREE TIME

/

Μετανάστες που αναζητούν σήμα η νικήτρια φωτογραφία του World Press Photo

Μετανάστες που αναζητούν σήμα η νικήτρια...

Διαγωνισμός φωτοδημοσιογραφίας

Μια φωτογραφία του αμερικανού φωτογράφου Τζον Στανμέγερ του φωτογραφικού πρακτορείου VII Photo Agency, που εικονίζει αφρικανούς μετανάστες οι οποίοι στέκονται βράδυ στην ακτή της Πόλης του Τζιμπουτί, κρατώντας ψηλά τα κινητά τηλέφωνά τους με τις φωτεινές οθόνες για να πιάσουν ένα ασθενές σήμα, κέρδισε το βραβείο World Press Photo.

Οι σιλουέτες των ανθρώπων, που κοιτούν προς τη θάλασσα, φαίνονται να τεντώνονται για να πιάσουν ένα φθηνότερο σήμα κινητής τηλεφωνίας προερχόμενο από τη γειτονική Σομαλία, ελπίζοντας να καταφέρουν να μιλήσουν με συγγενείς τους στο εξωτερικό.

«Τόσες και τόσες φωτογραφίες μεταναστών τους δείχνουν κουρελιάρηδες και αξιολύπητους... όμως αυτή η φωτογραφία δεν είναι τόσο ρομαντική, όσο τους προσδίδει αξιοπρέπεια» δήλωσε η Σούζαν Λίνφιλντ, μέλος της επιτροπής του βραβείου.

Το Τζιμπουτί είναι ένας συνηθισμένος σταθμός για μετανάστες οι οποίοι φεύγουν από κοντινές χώρες, όπως η Σομαλία, η Αιθιοπία και η Ερυθραία, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

«Ανοίγει συζητήσεις για την τεχνολογία, την παγκοσμιοποίηση, τη μετανάστευση, τη φτώχεια, την απελπισία, την αποξένωση, την ανθρωπιά» δήλωσε η Τζίλιαν Έντελσταϊν, επίσης μέλος της επιτροπής του βραβείου, για τη φωτογραφία αυτή, η οποία είχε παραγγελθεί από το περιοδικό National Geographic.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Free time