Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Και το Καλομοιράκι θα έρθει από τις ΗΠΑ για τον φετινό επετειακό εθνικό τελικό της Eurovision στην Ελλάδα

Και το Καλομοιράκι θα έρθει από τις ΗΠΑ ...

Στις 5 Μαρτίου 2014

Φέτος ως γνωστό συμπληρώνονται 40 ολόκληρα χρόνια από την 1η Ελληνική συμμετοχή στον Πανευρωπαικό διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision.

Η 1η συμμετοχή της χώρας μας στο Brighton της Μεγάλης Βρετανίας, ήταν ως γνωστό το κομμάτι του Γ. Κατσαρού «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» με την ερμηνεία της μοναδικής Μαρινέλλας που την έφερε τότε στην 11η θέση με 7 βαθμούς, ένα χρόνο πριν αλλάξει το σύστημα βαθμολογίας και καθιερωθεί αυτό με το άριστα των 12 βαθμών που όλοι σήμερα ξέρουμε.

Εδώ και καιρό όπως γράφει το σάιτ του ogae Greece, οι φήμες λένε πως μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα είναι παρόντες επί σκηνής στον Ελληνικό εθνικό τελικό της 5ης Μαρτίου 2014, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται, όπως σημειώνει το σάιτ του ogae Greece, είναι η Μπέσσυ Αργυράκη («Μάθημα Σολφέζ» το 1977), η Ελπίδα («Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ» το 1979 ενώ είχε ξαναπάει στον διαγωνισμό και με την Κύπρο το 1986) και μετά από πολλά χρόνια απουσίας η Καλομοίρα που με το «My secret combination» το 2008 έφερε την 3η θέση για την Ελλάδα στον διαγωνισμό που είχε τότε φιλοξενηθεί στο Βελιγράδι.

Ακόμα αναμένεται παρόντες να είναι η Καίτη Γαρμπή που το 1993 τραγούδησε το «Ελλάδα χώρα του φωτός» και πήρε την 9η θέση, σίγουρα η Μαρινέλλα αλλά πιθανόν και ο Σάκης Ρουβάς!

Ως γνωστό οι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν φέτος προσπαθώντας να πάρουν το εισιτήριο της εκπροσώπησης της Ελλάδας για την Γιουροβίζιον που θα φιλοξενηθεί στην Κοπεγχάγη, είναι τέσσερις, οι εξής: Κώστας Μαρτάκης, Κρυσταλλία, Josephine και το γκρουπ Freaky Fortune!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight