Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έσβησε το αστέρι του αλλοτινού παιδιού θαύματος του Χόλυγουντ, η χαριτωμένη Σίρλει Τεμπλ

Έσβησε το αστέρι του αλλοτινού παιδιού θ...

Στα 85 της χρόνια - Είχε διατελέσει και πρέσβειρα των ΗΠΑ στο εξωτερικό

Της είχαν απονείμει μέχρι και ειδικό βραβείο Όσκαρ ως το καλύτερο παιδί θαύμα του Χόλυγουντ. Ο λόγος για την πολύ ταλαντούχα ηθοποιό Σίρλει Τεμπλ που πέθανε σε ηλικία 85 ετών όπως ανακοίνωσε, σήμερα Τρίτη 11/2/2014, η οικογένειά της.

Η Σίρλεϊ Τεμπλ έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της σε ηλικία μόλις τριών ετών και στα έξι ήταν ήδη μεγάλη σταρ.Το 1934 κέρδισε και το βραβείο Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Stand Up And Cheer, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει απονεμηθεί σε ηθοποιό νεότερης ηλικίας.

Η Τεμπλ πέθανε τη Δευτέρα 10/2/2014 στο σπίτι της στο Γούντσαϊντ της Καλιφόρνιας από φυσικά αίτια.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς της αναφέρει ότι όταν έφυγε από τη ζωή η Τεμπλ «βρισκόταν μεταξύ μελών της οικογενείας της και εκείνων που την φρόντιζαν. Την αποχαιρετούμε για τη ζωή της που ήταν γεμάτη από θαυμάσια επιτεύγματα ως ηθοποιού, ως διπλωμάτη και ...ως αγαπημένης μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς».

Η Τεμπλ όπως θυμίζει η ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας «Τα Νέα» άρχισε την καριέρα της στον χώρο του κινηματογράφου το 1932 σε ηλικία μόλις τριών ετών και το 1934 έγινε διεθνώς γνωστή με την ταινία «Bright Eyes».

Μάλιστα, τρία χρόνια μετά, σε ηλικία 6 ετών, τιμήθηκε με ειδικό βραβείο Όσκαρ ερμηνείας.

Το 2000 της απονεμήθηκε βραβείο Guild (του Σωματείου των Aμερικανών Ηθοποιών) για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο,

Μεταξύ των ρόλων της που ξεχώρισαν ήταν στις ταινίες «Curly Top» και «Χάιντι». Αν και συγκαταλεγόταν στους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς, αποχώρησε από τον κινηματογράφο πολύ νωρίς, μόλις το 1950 σε ηλικία 22 ετών.

Η Σίρλεϊ Τεμπλ όπως γράφουν "Τα Νέα", ως ενήλικη αφιέρωσε τη ζωή της στα κοινά. Για την ίδια, το μεγαλύτερο πολιτικό της επίτευγμα ήταν το γεγονός ότι "υπηρέτησε" ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Γκάνα.

Το 1989, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ορίστηκε πρέσβειρα στην τότε Τσεχοσλοβακία και όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε την αυτοβιογραφία της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight