Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Λογαράς - "Οι ραγδαίες εξελίξεις έχουν διαβρώσει την αυθεντική λαικότητα της κοινωνίας" - Πολύς κόσμος στην χθεσινή παρουσίαση του νέου του βιβλίου

Κώστας Λογαράς - "Οι ραγδαίες εξελί...
Μαρτάτος Tάκης

Στο μπαρ Ghetto στην οδό Ευμήλου

Εντελώς διαφορετική από τις συνήθεις λογοτεχνικές εκδηλώσεις ήταν αυτή που έγινε χθες Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 το βράδυ στο μπαρ – πολυχώρο Ghetto με την πρωτότυπη «μεταβιομηχανική» διακόσμηση, στην οδό Ευμήλου, στην Πάτρα για την παρουσίαση του νέου βιβλίου με δέκα διηγήματα του Κώστα Λογαρά, με τίτλο «Ιστορίες του Δρόμου».

Το όλο event έμοιαζε περισσότερο με ένα μουσικό live χάρη στην εξαιρετική παρουσία της ερμηνεύτριας Αγγελικής Τουμπανάκη (επίσης από την Πάτρα και παλιά μαθήτρια του Κώστα Λογαρά) η οποία έντυσε με την φωνή της τα ενδιάμεσα μέρη των αναγνώσεων αποσπασμάτων του βιβλίου που έκανε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του ΔΗΠΕΘΕ Περικλής Βασιλόπουλος.

Την ίδια ώρα ο κόσμος που είχε κατακλύσει το Ghetto (ο Κώστας Λογαράς απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο αγαπητός και δημοφιλής είναι στο χώρο του και την κοινωνία της Πάτρας) απόλαυσε το ποτό του και στο τέλος χειροκρότησε θερμά και έκανε και μπιζάρισμα με αποτέλεσμα η Αγγελική Τουμπανάκη, την οποία συνόδευε στην κιθάρα ο Βασίλης Κετεντζόγλου να πει ένα ακόμα κομμάτι.

Με φωνή και ερμηνεία που παρέπεμπε μεταξύ Ντούλτσε Πόντες και Σαββίνας Γιαννάτου, η Αγγελική Τουμπανάκη άφησε θαυμάσιες εντυπώσεις και δημιούργησε ατμόσφαιρα. Για φινάλε ο ίδιος ο Κώστας Λογαράς ανέγνωσε ένα μικρό «τολμηρό» απόσπασμα από τα διηγήματα του.

Οι ήρωες του νέου βιβλίου του, όπως είπε στην αρχή της βραδιάς, αναλώνονται στα πάθη τους, αναδύοντας ωστόσο και μία ιδιαίτερη ευαισθησία. «Ήθελα να αναδείξω τις ρωγμές και τα ρήγματα στις ζωές τους και να ρίξω φως στις σκιές τους. Θεωρώ ότι οι σημερινές ραγδαίες εξελίξεις έχουν διαβρώσει τα αυθεντικά χαρακτηριστικά και την δωρική αξιοπρέπεια των αλλοτινών λαικών ανθρώπων με συνέπεια να έχουμε οδηγηθεί και εξοστρακιστεί σε έναν γελοίο νεοπλουτισμό», είπε με νόημα ο κ. Λογαράς.

Ωστόσο ολοκλήρωσε τα λεγόμενα του αισιόδοξα τονίζοντας ότι τα πράγματα εξελίσσονται και μέσα από τη δίνη των αλλαγών και ανασχηματισμών καινούρια ήθη και άλλα δεδομένα θα προκύψουν και θα δώσουν ένα άλλο υλικό στην λογοτεχνία.

Οι «Ιστορίες του Δρόμου» κυκλοφορούν εδώ και περίπου δύο μήνες από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Στην εκδήλωση παρουσίασης χορηγοί ήταν το φροντιστήριο «Άνοδος» και η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του βιβλιοπωλείου Πρωτοπορία.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους το thebest.gr εντόπισε τον Βασίλη Λαδά με τη σύζυγο του Κατερίνα, τους Ελένη και Γιώργο Δάσιο, Ζέτα Ζάχου, Ασπασία Παίζη, Διονύση Καρατζά, Γιώργο Κοζία, Άρη Δρουκόπουλο, Νίκη Πετσάλη, τους Ανδρέα και Κώστα Βρη, Ανδρέα Τσιλίρα, Ανδρέα Σπηλιώτη, Νίκο Άκουρο, Βούλα Μπαρλή, Στέλιο Σοφό, Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, Σοφία Χριστοπούλου, Γιάννη Παππά, Γιώργο Ρώρο, Δημήτρη Κοσμόπουλο, Δημήτρη Πεφάνη, τη σύζυγο του Κώστα Λογαρά, Αμαλία, τον Νίκο Σωτηρόπουλο, την Αθηνά Τσούμα, κ.α.

Επιμέλεια - Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις