Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρουσιάστηκε το Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά

Πάτρα: Παρουσιάστηκε το Κέντρο για Χαρισ...

Το Κέντρο θα λειτουργήσει από την άνοιξη του 2014

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η παρουσίαση του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, που θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας – Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αποσκοπούσε στην ενημέρωση καθηγητών, γονέων και μαθητών.

Το Κέντρο θα λειτουργήσει από την άνοιξη του 2014, ενώ εξετάσεις για να επιλεγούν οι μαθητές  που θα συμμετάσχουν στα προγράμματά του θα διενεργηθούν στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Καλωσορίζοντας το πολυπληθές κοινό εκ μέρους του Κολλεγίου Ανατόλια, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού κ. Ράνια Σεμερτζιάν αναφέρθηκε στη στρατηγική συνεργασία των τριών ιδρυμάτων, που έχει ως στόχο να εντοπίσει ταλαντούχους και χαρισματικούς μαθητές, παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και παιδιά με μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σοφία Χριστοπούλου υπογράμμισε ότι «τα χαρισματικά παιδιά, όπως όλα τα παιδιά, χρειάζονται έναν δικό τους χώρο όπου μπορούν  να είναι ο εαυτός τους» και ότι «έχουν το δικαίωμα της καλής εκπαίδευσης».

Η κ. Χριστοπούλου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα έρευνας της Εθνικής Επιτροπής για την Εξαιρετική Επίδοση στην Εκπαίδευση στις ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία «το 50% του συνόλου των μαθητών δεν έχουν αντιστοιχία της διαγνωσμένης ικανότητάς τους με την επίδοσή τους στο σχολείο, ενώ αρκετοί μαθητές εγκαταλείπουν το σχολείο.

Ποσοστό 10-20% από τα παιδιά που εγκαταλείπουν το Λύκειο στις ΗΠΑ ανήκουν στην κατηγορία των χαρισματικών μαθητών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις