Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: 21χρονος είχε ρημάξει σχολεία του νησιού - ΔΕΙΤΕ την "δράση" του

Ζάκυνθος: 21χρονος είχε ρημάξει σχολεία ...

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου έξι περιπτώσεις διαρρήξεων που έγιναν το τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου, σε σχολικά συγκροτήματα σε διάφορες περιοχές του νησιού, οι τέσσερις εκ των οποίων διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 21χρονου υπηκόου Αλβανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 21χρονος αλλοδαπός ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, παραβίαζε σχολεία τις νυχτερινές κυρίως ώρες σε διάφορες περιοχές της Ζακύνθου και αφαιρούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως βιντεοκάμερες και προτζέκτορες.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων σχολείων που έγιναν τον τελευταίο δίμηνο σε διάφορες περιοχές του νησιού, με δράστη τον 21χρονο αλλοδαπό και συγκεκριμένα:

· Κατά το χρονικό διάστημα από (29.11 έως 02.12.2013) από το σχολικό συγκρότημα Ε.Π.Α.Λ. στον Άγιο Κήρυκα Ζακύνθου, αφαίρεσε έξι ηλεκτρονικούς υπολογιστές αξίας 5.000 ευρώ.

· Δύο διαδοχικές περιπτώσεις την (9 και 10.01.2014) τις νυχτερινές ώρες από το Μουσικό Γυμνάσιο Ζακύνθου, αφαίρεσε τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τρεις οθόνες, τρεις σκληρούς δίσκους και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, αξίας 3.500 ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ.

· Κατά το χρονικό διάστημα από (10 έως 13.01.2014) από το 2ο Λύκειο Ζακύνθου στην περιοχή Παναγούλα, αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο οθόνες, καθώς και μία βιντεοκάμερα, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ περίπου.

Από την εγκληματολογική ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ταυτοποιήθηκε ο 21χρονος ως ο δράστης δύο ακόμη διαρρήξεων σχολικών κέντρων κατά το έτος 2012 και ώρες νυχτερινές κατά τις οποίες αφαίρεσε:

· Την (14.05.2012) από το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έναν ενισχυτή, τρία μουσικά όργανα καθώς και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 9.000 ευρώ.

· Την (24.05.2012) από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, έναν προτζέκτορα και μία ηλεκτρονική συσκευή αναπαραγωγής ήχου και εικόνας, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις