Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών ευλόγησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ...

Την περασμένη Τρίτη 14/1/2014

Την περασμένη Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, στην περιοχή της Παραλίας, ευλογήθηκε από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου  κ. Δωροθέο και Πατρών κ. Χρυσοστόμο η Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου, ήρθε στην Πάτρα ως πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Εστίας μαζί με την κ. Καλή Αλυσανδράτου, διευθύντρια της Εκκλησιαστικής εστίας, διότι εκτός από το Εκκλησιαστικό Λύκειο στο συγκεκριμένο χώρο λειτουργεί και η Εκκλησιαστική Μαθητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, όπου φιλοξενούνται οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου.

Στην κοπή της βασιλόπιτας παρέστησαν εκπρόσωποι του Ιδρύματος Νιάρχου,  η κ. Ιωάννα Θεοδώρου και ο κ. Πάνος Βαζέος. Παρόντες ήσαν ο Περιφερειακός διευθυντής της εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, η διευθύντρια της  δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως κ. Ευγενία Πιερρή, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημακόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και εν συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους του Εκκλησιαστικού Λυκείου και της Εκκλησιαστικής Εστίας.

Κατόπιν ακολούθησε γεύμα στο οποίο συμμετείχαν οι αρχιερείς, οι εκπρόσωποι των αρχών, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιωάννης Κόττορος και οι Καθηγητές, ο δ/ντης των ΜΜΕ της Ι. Μ. Πατρών π. Χρύσανθος Στελλάτος, ο πρώην Διευθυντής του Σχολείου πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας της Ι. Μ. Πατρών π. Γερβάσιος Παρακεντές και όλοι οι μαθητές.

Κατά την διάρκεια του γεύματος ο ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προσφώνησε τον Σεβ.  Μητροπολίτη Σύρου και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και ευχαρίστησε για προσγενομένη τιμή της συμμετοχής τους στην εορταστική εκδήλωση.

Ο κ. Δωρόθεος αντιφώνησε  με πολλή αγάπη και χαρά και ευχήθηκε τα δέοντα προς όλους και κυρίως στους μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου.

Τέλος, μίλησε με λόγια θερμά ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιωάννης Κόττορος. Η εορταστική εκδήλωση έκλεισε με ύμνους, παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα  από την χορωδία των μαθητών  του σχολείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις