Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Eγκαινιάζεται σήμερα το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα

Πάτρα: Eγκαινιάζεται σήμερα το Ενεργειακ...

Στο Μονοδένδρι

Αύριο Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις  11.00 πμ θα γίνουν τα εγκαίνια του ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΑΖΑ στο Παλαιό Δημοτικό Μονοδενδρίου (Παραλία Μονοδενδρίου), που δημιούργησε η ΑΔΕΠ Α.Ε. και ο Δήμος Πατρέων.

Κέντρο βρίσκεται στην παραλία Μονοδενδρίου Πατρών και στεγάζεται στο κτίριο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Έργου PROFORBIOMED του Προγράμματος MED που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε., και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2014.

Στόχος του Κέντρου Πληροφόρησης Το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα είναι Περιφερειακής εμβέλειας και στοχεύει να γίνει ένας κόμβος που θα παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και καθοδήγηση σε φορείς, οργανώσεις, απλούς πολίτες, σχολεία κ.α. σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις της, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και πως αυτές εξαρτώνται από την παραγωγή ενέργειας και τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και ιδιαίτερα βιοκαυσίμων βιομάζας.Γ ιατί Βιομάζα; Βιομάζα είναι το βιο-αποικοδομήσιμο κλάσμα προϊόντων, αποβλήτων και καταλοίπων βιολογικής προέλευσης από τη γεωργία (συμπεριλαμβανομένων των φυτικών και ζωικών ουσιών), τη δασοκομία και τις συναφείς βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, καθώς και το βιο-αποικοδομήσιμο κλάσμα των βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων.

Ποιο είναι το σχέδιο λειτουργίας; Το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα στοχεύει χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα πληροφόρησης να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα κλιματικής αλλαγής, εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης βιοκαυσίμων, και παράλληλα να προωθήσει τη χρήση βιομάζας αναπτύσσοντας δίκτυα με παραγωγούς ξυλώδους βιομάζας (Συνεταιρισμούς Υλοτομίας, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Βιοτεχνίες Ξυλείας), καθώς και με εμπειρογνώμονες σε άλλους τομείς της βιο-ενέργειας, της βιομηχανίας και της διαχείρισης των αποβλήτων. Τα παραπάνω επιτυγχάνονται αξιοποιώντας στο κέντρο

:• Τα μέσα ερμηνείας περιβάλλοντος (εκθεματικές επιφάνειες – προβολές),• Νέες τεχνολογίες (on-line μέτρηση οικολογικού αποτυπώματος),

• Με την έκθεση προϊόντων Βιομάζας,

• Με τη λειτουργία πιλοτικών μονάδων φωτοβολταϊκού και επεξεργασίας τηγανέλαιου σε βιοκαύσιμο.

• Με τα περιβαλλοντικά-ενεργειακά παιχνίδια (φιδάκι, taboo κ.α.) τα οποία θα διατίθενται στο κέντρο.

• Με το εξειδικευμένο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό που διανέμεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις