Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμική δόνηση 4.8 Ρίχτερ "ταρακούνησε" την Δυτική Ελλάδα στις 6.12 σήμερα το πρωί

Σεισμική δόνηση 4.8 Ρίχτερ "ταρακού...

Επίκεντρο ανάμεσα στη Ζάκυνθο και στην Κυλλήνη

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα και σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα στις 6.12 τα ξημερωματα του Σαββάτου. Η ένταση του σεισμού, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου ήταν 4.8 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο του εντοπίστηκε 18 χιλιόμετρα βόρεια και ανατολικά της Ζακύνθου και 73 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός "μετρήθηκε" εντάσεως 4.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα δυτικά της Κυλλήνης, κοντά στη Ζάκυνθο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ξυπνώντας κατοίκους στην βόρεια Ηλεία, στη Ζάκυνθο, στη Κεφαλονιά και στην Αχαϊα.

Σημειώνονται αλλεπάλληλοι μετασεισμοί με ισχυρότερο αυτό στις 6.29 π.μ. με ένταση 3,1 Ρίχτερ ενώ στις 6.23 π.μ. είχε ακολουθήσει από τον ίδιο εστιακό χώρο νέα δόνηση εντάσεως 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στις 6.35 σημειώθηκε και νέα μετασεισμική δόνηση εντάσεως 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr κάτοικοι σε περιοχές της βόρειας Ηλείας και της Δυτικής Αχαϊας βγήκαν από τα σπίτια τους. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις