Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανοίγει ο δρόμος των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, στα τμήματα Διακοπτό-Ροδοδάφνη και Ψαθόπυργος-Ρίο

Ανοίγει ο δρόμος  των αποζημιώσεων στους...

Το θέμα που αφορά πάνω από 500 ιδιοκτήτες ακινήτων, προώθησε και έφερε σε πέρας, ο βουλευτής. Θανάσης Νταβλούρος

Aπό το Γραφείο Τύπου του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Αθανασίου Νταβλούρου, ανακοινώνονται τα εξής:

«Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, στα τμήματα Διακοπτό-Ροδοδάφνη και Ψαθόπυργος-Ρίο, προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Πάτρας.

Το θέμα αυτό,  που αφορά πάνω από 500 ιδιοκτήτες ακινήτων, προώθησε και έφερε σε πέρας, ο βουλευτής Αχαΐας, της Ν.Δ. Θανάσης Νταβλούρος, σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές που είχε με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, τους υπουργούς Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα και Υποδομών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Έτσι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η ειδική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, για την υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 7 Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων, των ανωτέρω ακινήτων.

Αυτό σημαίνει ότι σε διάστημα ενός μήνα, τα αρμόδια δικαστήρια πρέπει να προσδιορίσουν την τιμή μονάδας  και να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στην ΕΡΓΟΣΕ, να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα, βάσει των σχεδιασμών της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις