Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρευνες για τον Ξηρό -Συγγενικό του πρόσωπο-κλειδί τον οδήγησε στην Αθήνα

Έρευνες για τον Ξηρό -Συγγενικό του πρόσ...

Στο λεκανοπέδιο Αττικής εστιάζει η Αστυνομία

Στο λεκανοπέδιο Αττικής εστιάζει η Αστυνομία της έρευνές της για τον εντοπισμό του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος παραβίασε τους όρους της άδειας (εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής) που πήρε από τις φυλακές Κορυδαλλού και η οποία λήγει σήμερα.

Το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής μετά από σοβαρές ενδείξεις, έστρεψε τις έρευνες στην Αττική, καθώς βάσει των ερευνών της ένα συγγενικό του πρόσωπο-κλειδί τον οδήγησε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς που εμπλέκονται στις έρευνες για τον εντοπισμό του καταδικασθέντος για τρομοκρατία λένε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός έφυγε από το σπίτι των γονιών του στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής στις 10:00 το πρωί της περασμένης Κυριακής, με αυτοκίνητο συγγενούς του.
Μισή ώρα αργότερα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και αφού έδωσε το «παρών», όπως όφειλε από το νόμο για να λάβει την άδεια από τη φυλακή, πήγε, μέσω μη κεντρικών οδών ώστε να μην εντοπιστεί, στη Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με διαφορετικό μεταφορικό από αυτό που έφυγε από την Καλλικράτεια μέσο, κατευθύνθηκε προς την Αττική.

Για την υπόθεση δεν αποκλείεται να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος κάποιον συγγενών του Χ. Ξηρού, για πιθανή βοήθεια που του παρείχαν.
Μεταξύ αυτών είναι και ο οδηγός του οχήματος με το οποίο εκτιμάται ότι έφθασε στην Αττική, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να κατέθεσε ότι δεν γνώριζε πως ο καταδικασθείς τρομοκράτης όφειλε να εμφανίζεται στο Α.Τ. και πως τον μετέφερε και τον άφησε στο κέντρο της Αθήνας.

Από την ΕΛ.ΑΣ ερευνάται, επίσης, σύμφωνα με το Εθνος, η ταυτότητα των ατόμων που φιλοξενούν τον Χ. Ξηρό, με τις περισσότερες εκτιμήσεις να συγκλίνουν να πρόκειται για παλαιά ασύλληπτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», χωρίς, όμως, να αποκλείουν και μέλη ομάδων που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις