Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για υποψηφίους Δημάρχους - Ποιοι μετρήθηκαν, ποιοι έχουν προβάδισμα

Πάτρα: Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για ...

Μέτρηση της Alco

Τα στοιχεία της δεύτερης δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, που διενεργήθηκε πρόσφατα στην Πάτρα και αφορά τους υποψηφίους δημάρχους, παρουσιάζει σήμερα, Σάββατο, αποκλειστικά η «Πρωινή Γνώμη.».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε με δείγμα 800 ατόμων (400 άνδρες και 400 γυναίκες) και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Στον «κατάλογο» των υποψηφίων, για τους οποίους ρωτήθηκαν οι συμμετέχοντες, συμπεριελήφθησαν: ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, πρώην δήμαρχος Ωλενίας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ και της ΔΕΥΑΠ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοντοές, ο γνωστός επιχειρηματίας, Κώστας Μπακαλάρος, ο γιατρός-μαιευτήρας, Νίκος Οικονομόπουλος, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανυπόταχτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Πελετίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος, Δημήτρης Πεφάνης, ο πρώην αντιδήμαρχος, Αλέξης Σκαρμέας και ο πρώην αντιδήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης, «Νέα Πόλη», Κώστας Χριστόπουλος.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Οι ερωτήσεις αφορούσαν τη θετική γνώμη που έχουν οι πολίτες για τους υποψηφίους, την αρνητική γνώμη, το κόμμα που είχαν ψηφίσει στις εθνικές εκλογές του 2012, το σημαντικό χαρακτηριστικό που θα επιθυμούσαν για τον υποψήφιο δήμαρχο.

Ειδικότερα στο τελευταίο ερώτημα, τα υποερωτήματα, που τέθηκαν για τον καθένα ξεχωριστά, αφορούσαν:

Να μην έχει καμία σχέση με την πολιτική

Να νοιάζεται για τους απλούς πολίτες

Να μπορεί να λύνει προβλήματα

Να είναι έντιμος

Να είναι δυναμικός και να διεκδικεί

Να είναι επιτυχημένος επαγγελματικά

ΟΙ ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, οι ηλικιακές ομάδες, που συμμετείχαν, είναι οι εξής:

18-24 χρόνων: 30

25-44 χρόνων: 242

45-64 χρόνων: 373

65+: 155

ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Η εταιρεία επέλεξε όλες τις περιοχές, που απαρτίζουν με βάση τον «Καλλικράτη» το Δήμο Πατρέων και οι ερωτηθέντες προέρχονται από:

-Βραχνεϊκα: 19

-Μεσσάτιδα: 45

-Παραλία: 38

-Πάτρα: 649

-Ρίο: 49

ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ 2012

Όπως προαναφέρθηκε ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν, αφορούσε την «κομματική δεξαμενή», από την οποία προέρχονται οι ερωτηθέντες. Σύμφωνα με όσα απάντησαν στις εθνικές εκλογές του 2012, είχαν ψηφίσει:

-ΝΔ: 151

-ΣΥΡΙΖΑ 238

-ΠΑΣΟΚ 70

-ΑΝΕΛ 49

-Χρυσή Αυγή 38

-ΔΗΜΑΡ 46

-ΚΚΕ 34

-ΑΛΛΟ 38

-Λ/Α 8

-ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ 80

-ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ 48

ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ

Η σύγκριση των στοιχείων των δύο δημοσκοπήσεων, που έχουν διενεργηθεί δεν αλλάζει την εικόνα που έχει σχηματιστεί.

Τις περισσότερες θετικές γνώμες, όπως φαίνεται από τον πίνακα που ακολουθεί, συγκεντρώνουν οι Κώστας Πελετίδης και Κώστας Χριστόπουλος και τις λιγότερες αρνητικές οι Νίκος Οικονομόπουλος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Κώστας Πελετίδης, Νίκος Κοντοές και Κώστας Μπακαλάρος.

Ένα από τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που ασφαλώς θα επιδιώξουν να διευρύνουν οι υποψήφιοι, είναι η αναγνωρισιμότητα τους, με την ανατροπή των δεδομένων που περιλαμβάνονται στην ενότητα «Δεν ξέρω».

Στην κατηγορία αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, περιλαμβάνονται οι Νίκος Οικονομόπουλος, Νίκος Κοντοές, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Κώστας Μπακαλάρος και Γρηγόρης Αλεξόπουλος και σε μικρότερο ποσοστό οι Γιάννης Δημαράς, Κώστας Χριστόπουλος, Κώστας Πελετίδης, Δημήτρης Πεφάνης και Αλέξης Σκαρμέας.

Επιπρόσθετα, «αγώνα δρόμου», για να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα, που έχουν οι πολίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, πρέπει να κάνει στο χρόνο που απομένει ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Δημαράς.

Στον πίνακα που ακολουθεί όλα τα βασικά στοιχεία της δημοσκόπησης:

Η «εικόνα» των υποψηφίων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις