Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντώνης Φίλιας, Γρηγόρης Σολωμός, Θόδωρος Άννινος-Και οι τρεις πρωταγωνιστές της σκληρής μάχης των Δημοτικών εκλογών του 1982 στην Πάτρα, δεν υπάρχουν πια

Αντώνης Φίλιας, Γρηγόρης Σολωμός, Θόδωρο...

Οι εκλογές, είχαν ασφαλώς πολιτική στάμπα

Πέρασαν 31 χρόνια από τις Δημοτικές εκλογές του 1982. Σε εκείνη την σκληρή εκλογική αναμέτρηση, πρωταγωνίστησαν τρεις γνωστοί πατρινοί-άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης:

Ο Γρηγόρης Σολωμός, ο Θόδωρος Άννινος και ο Αντώνης Φίλιας.

Σκληρές εποχές. Θυμίζουμε οτι μόλις είχε επικρατήσει με ποσοστά μαμούθ στις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ και ήταν επί της ουσίας η πρώτη μάχη που η ΝΔ αναζητούσε ψήγματα πολιτικής ανάκαμψης.

Οι εκλογές, είχαν ασφαλώς πολιτική στάμπα. Ο Γρηγόρης Σολωμός με επίσημη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Φίλιας με τη Νέα Δημοκρατία, ο Δήμαρχος Θόδωρος Άννινος με το ΚΚΕ.

Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, φέρνει στην πρώτη θέση τον Γρηγόρη Σολωμό και στη δεύτερη τον Θόδωρο Άννινο.

Και στη δεύτερη Κυριακή, η αναμέτρηση αναδεικνύει νικητή τον Θόδωρο Άννινο, με τη συντριπτική πλειοψηφία των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων να επιλέγουν το συνδυασμό "Δημοκρατία Πρόοδος"  Ήταν οι εποχές που ούτε ΕΝΑΣ νεοδημοκράτης δεν διανοείτο να "κόψει" το χέρι του και να ψηφίσει υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Πού να ήξεραν τότε οτι τα δύο κόμματα μετά από 30 χρόνια θα συγκυβερνούσαν την Ελλάδα.

Σήμερα, έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος από τους τρεις άνδρες που πρωταγωνίστησαν σε εκείνες τις απίστευτες δημοτικές εκλογές, ο Αντώνης Φίλιας.

Ακολούθησε τον Θόδωρο Αννινο και τον Γρηγόρη Σολωμό. Άραγε, εκεί που θα βρίσκονται και οι τρεις, τι θα αναπολούν από τiς μέρες του Οκτώβρη του 1982;

 

Nίκος Σύφαντος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις