Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Κοίτα ποιός μιλάει για ανάπτυξη: Ο Βαρβιτσιώτης!

Κοίτα ποιός μιλάει για ανάπτυξη: Ο Βαρβιτσιώτης!

Του Γιώργου Ψωμιάδη – Μέλους γραμματείας δημοτικής κίνησης «Τώρα, για την Πάτρα!»

 

Είναι εξωφρενικό να βλέπεις να μιλούν για θαλάσσια ανάπτυξη άνθρωποι που χαντακώνουν τον τουρισμό και την ναυτιλία.

Ως γνωστόν ο κύριος Βαρβιτσιώτης που σήμερα δήθεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας πριν λίγους μήνες στήριξε στην βουλή το «Τέλος Παραμονής και Πλόων», έναν φόρο ταφόπλακα για το Ελληνικό γιότινγκ.

Το «ΤΠΠ» είναι ένας εξωφρενικός φόρος για τα σκάφη ανεξαρτήτως σημαίας, που κινούνται σε Ελληνικά ύδατα, ακόμα και σε αυτά των τουριστών!

Σύμφωνα με το φόρο κάθε σκάφος αναψυχής που βρίσκεται ή εισέρχεται στην χώρα μας θα χρεώνεται με χαράτσι που θα ξεκινάει από 200 ευρώ και θα αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους.

Για παράδειγμα ένα ιστοπλοϊκό σκάφος 11,5 μέρων ξένης σημαίας που βρίσκεται σήμερα στην μαρίνα της Πάτρας θα κληθεί ξαφνικά να πληρώσει 400 ευρώ χαράτσι στα πλαίσια της «αναπτυξιακής» πολιτικής του κυρίου Βαρβιτσιώτη.

Το γεγονός πως η χώρα μας θα γίνει ακριβή και απρόσιτη στα γιότ και τα σκάφη αναψυχής προφανώς δεν απασχολεί τον κύριο υπουργό.

Πώς μπορεί λοιπόν η Πάτρα να εμπιστευτεί τα λόγια ενός υπουργού που μιλάει για ανάπτυξη όταν ό ίδιος στηρίζει ένα χαράτσι που θα διώξει χιλιάδες σκάφη από τις Ελληνικές μαρίνες;

Ας αφήσει ο κύριος Βαρβιτσιώτης την Πάτρα ήσυχη από την «ανάπτυξή» του να πορευθεί με το δικό της σχέδιο που σαφώς είναι πιο αναπτυξιακό από αυτό της Τρόικας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις