Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: "Νέα Αρχή" ανακοίνωσε ο Δημήτρης Πεφάνης - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: "Νέα Αρχή" ανακοίνωσε ο...

Η κάθοδός του συνδυασμού θα είναι αυτόνομη

Παρουσία φίλων και μελών της παράταξής του που έχει τίτλο   «Νέα Αρχή» ο πρώην αντιδήμαρχος και διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Δημήτρης Πεφάνης παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης στην Αγορά Αργύρη την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης που θα διεκδικήσει τον Δήμο Πατρέων στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με κεντρικό σύνθημα: «Το αύριο της πόλης ξεκινάει…», ο Δημήτρης Πεφάνης  γνωστοποίησε τις προθέσεις του σε ένα πολυπληθές  ακροατήριο.  Όπως είπε, η κάθοδός του στις εκλογές θα είναι αυτόνομη και στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν στελέχη όλων των πολιτικών χώρων, νέα -όχι μόνο- σε ηλικία, αλλά και στην ενασχόλησή τους με τα κοινά.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πεφάνης:

"Κέντρο δεινών δεν είναι η Πάτρα, είναι η Ελλάδα. Αλλά η Πάτρα έχει τη δυνατότητα της υπέρβασης.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ σημαίνει η πόλη να μεταβεί από μία Δημοτική Αρχή που μαζεύει σκουπίδια, σε μία που θα εμποδίσει να τρώει ο κόσμος από τα σκουπίδια.

ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ από μία Δημοτική Αρχή μεταπράτη των εργολάβων, σε μία Δημοτική Αρχή σχεδιασμών και υλοποίησης έργων, εκεί που πονάει η καθημερινότητα του πολίτη.

ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ από μία Δημοτική Αρχή που πολιτεύεται ερήμην της κοινωνίας, σε μία Δημοτική Αρχή που καταλαβαίνει τον πόνο της κοινωνίας και διατηρεί την κοινωνική συνοχή.

ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ από μία Δημοτική Αρχή που διαχειρίζεται την παρακμή των θεσμών του παρελθόντος, σε μία Δημοτική Αρχή που θα θεσμοθετήσει ένα νέο πολιτιστικό – αναπτυξιακό μοντέλο για την Πάτρα του μέλλοντος.

ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ από μία Δημοτική Αρχή που παρατηρεί αμήχανη τις πολιτικές ισορροπίες, σε μία Δημοτική Αρχή που θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ από μία Δημοτική Αρχή κλεισμένη στα γραφεία, σε μία Δημοτική Αρχή που θα κινείται και θα κινητοποιεί την κοινωνία.

Για όλες αυτές τις μεταβάσεις, όμως, χρειάζονται υπερβάσεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν, βασιζόμενες στους εξής πέντε άξονες:

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΩΤΟΣ:

1) Η χαρτογράφηση της πραγματικής φτώχειας στα όρια του Δήμου.

2) Η διάγνωση του μεγέθους και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ανεργίας στα όρια του Δήμου.

3) Η απογραφή των παραγωγικών δυνάμεων και των δυνατοτήτων τους στα όρια του Δήμου.

4) Η καταγραφή των θεσμικών δυνάμεων και των «εργαλείων» του Δήμου.

5) Η κατάστρωση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου τοπικού Πατρινού συστήματος, για την αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος.

ΑΞΟΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ:

1) Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο καταγραφής  των υποδομών που δημιουργήθηκαν και μια χαρτογράφηση της κατάστασης που υπάρχει ανά περιοχή και γειτονιά. Στόχος προσέλκυσης κατάλληλων πόρων και θέσεων εργασίας.

2) Θα προχωρήσουμε σε ανοιχτό διάλογο με τις συνοικίες και τις γειτονιές για να δούμε τι βασανίζει αυτούς που δεν τους ακούει κανείς.

ΑΞΟΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ:

1)Καταγραφή του σημείου που βρίσκονται οι θεσμοί, οι οποίοι μεγαλούργησαν στο παρελθόν.

2) Εκτίμηση της βιωσιμότητας τους.

3) Κατεπείγουσα εισαγωγή νέων θεσμών πολιτιστικής – τουριστικής – αναπτυξιακής φύσης, που θα αυξάνουν όλο το χρόνο το ΑΕΠ της περιοχής.

ΑΞΟΝΑΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ:

1) Τα τελευταία χρόνια είχαμε Δημοτικές Αρχές δήθεν ανεξάρτητες, αλλά στην ουσία δεσμευμένες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο 3ος Δήμος της χώρας δεν είναι γκέτο αλλά κόμβος και η ευημερία μας εξαρτάται απ’ την ικανότητά μας να αποκομίζουμε όφελος από κάθε ρεύμα και από κάθε δύναμη. Πρέπει κάποτε να αφυπνίσουμε την αθέατη πλευρά της δύναμής μας, η οποία συμπυκνώνεται στο μαθηματικό γεγονός ότι η Πάτρα αποτελεί το 3% του Εθνικού Εκλογικού Σώματος.  Να καταστήσουμε σαφές ότι αυτή τη δύναμη είμαστε αποφασισμένοι να τη χρησιμοποιήσουμε ενωμένοι, για το καλό της Πάτρας. Όποιο κόμμα κατά τη διάρκεια της θητείας μας δεν καταλάβει τη δύναμη της Πάτρας, να είναι βέβαιο ότι οι Πατρινοί ξέρουμε να χρησιμοποιούμε και την τελεία.

ΑΞΟΝΑΣ ΠΕΜΠΤΟΣ:

1) Τα τελευταία χρόνια ζούμε την εμμονή δημοτικών παραγόντων να οχυρώνονται στο κάστρο της Μαιζώνος, υπερασπίζοντας καρέκλες χωρίς νόημα και δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν τους χτυπά την πόρτα, γιατί απλά τους προσπέρασε. Ήρθε ο καιρός η πόλη του Αποστόλου Ανδρέου να αντιληφθεί ότι η Μαιζώνος δεν είναι Βατικανό. Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι απόστολοι μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής αλήθειας, την οποία θα διατρανώσουν περπατώντας στο δρόμο, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σπίτι.

 

Η Πάτρα πρέπει να ξαναβρεί την πίστη της. Πρέπει να διώξουμε από την πόλη τη μιζέρια.

Έχουμε αποστολή να ξαναφέρουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία στα χείλη των Πατρινών.

Αυτή είναι η αποστολής μας.

Αυτή είναι η ευθύνη που μας αναλογεί και γι’ αυτό είμαστε εδώ.

Για να κάνουμε –όπως είπε και ο Οδυσσέας Ελύτης– ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά.  "

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις